Csányi újabb hatalmas céget kebelezett be

agrarszektor.hu
Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató agráros cégbirodalmához került a pápai Agroprodukt Zrt. A korábbi állami gazdaság privatizálása után alakult cég több mint 10 ezer hektáron gazdálkodik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Adásvételi szerződést kötött a Csányi-érdekeltségű Bonafarm Zrt. az Agro-Invest Kft. üzletrészeinek megvásárlására - írja a Világgazdaság. Az Agro-Invest a pápai Agroprodukt Zrt. közvetett tulajdonosa. A Bonafarm az ügylet kapcsán irányításszerzési engedélykérelemmel fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

A lap szerint az Agro-Invest Kft. tulajdonosai közé a Mádl Agro Kft., Mádl István, Gyarmati László, Takács László, Pethő Zoltán és Pálffy Jenő tartozik. Az Agroprodukt a korábbi állami gazdaságból jött létre, amelyet az első Orbán-kormány idején privatizáltak.

A 8,3 milliárd forintos saját tőkéjű Agroprodukt megszerzésével a Csányi-féle agrárbirodalom olyan céggel bővül, amely több mint 10 ezer hektáron gazdálkodik. A Bonafarm-csoport két eddigi meghatározó mezőgazdasági cége, a Bólyi Zrt és a Dalmand Zrt együttesen 25 ezer hektárt művel.

A cég megvásárlása illeszkedik a Bonafarm-csoport stratégiájába, amely az állattenyésztés fejlesztésére, illetve az ehhez szükséges takarmánybázis megtermelésére koncentrál - indokolta a lapnak a tranzakciót a Bonafarm. Az Agroporduktnak csaknem 7 ezres szarvasmarha-állománya is van. Az itt megtermelt tejet a jövőben a szintén Csányi-érdekeltségű szegedi Sole-Mizo Zrt. dolgozza majd fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?