Fazekas: 50 ezer új munkahely jött létre, és még ennyi kell

agrarszektor.hu
Ötvenezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban az elmúlt hat évben, és a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Az agrár-szakképző intézmények és a gazdálkodók partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egységes agrárképzési rendszer épült ki az elmúlt években, és tizenöt új szakmával korszerűsítették a tananyagot is - mondta Fazekas Sándor a hajdúböszörményi Széchenyi István mezőgazdasági középiskola és a környékbeli agrárvállalkozók partnerségi együttműködési megállapodásának aláírásakor. Szerinte az ágazat hazai és nemzetközi versenyképessége nagymértékben függ a szaktudástól és a szakképzés minőségétől.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A miniszter fontos célnak nevezte, hogy "az agrárképzés rendszerének a megújítása az agrár- és élelmiszergazdasági ágazat sajátosságainak figyelembevételével, valamint a duális képzés megerősítésével történjen". Az elmúlt hat évben 50 ezer mezőgazdasági és élelmiszeripari munkahely jött létre, és a miniszter szerint a következő években hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre.

A Földművelésügy Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) partnerségi keret-megállapodása alapján a megyékben és a fővárosban partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek a képzőintézmények és a gazdálkodók. A megállapodások a gyakorlatorientált középfokú agrárszakképzés megerősítését és az agrárvállalkozások versenyképességének növelését célozzák.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?