11 régi, 8 új elnök a megyei agrárkamarákban

agrarszektor.hu
Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei tisztségviselőt a november 23-25. között megrendezett megyei alakuló küldöttgyűléseken. A megyei elnök 11 megyében változatlan marad, 8 megyében azonban új elnököt választottak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A november 3-i agrárkamarai választások után létrejött megyei küldöttgyűlések november 23-25. között megtartották alakuló üléseiket, ahol megválasztották a megyei elnököket és alelnököket, a megyei etikai bizottságok elnökeit és tagjait, a kamarai osztályok megyei elnökeit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik az adott megyét - áll a NAK közleményében. A megyei küldöttgyűlést a kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják valamennyi megyében.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

 

A megyei elnök személye 11 megyében változatlan marad.

Baranya megyében Rittlinger Józsefet, Békés megyében Kulcsár Lászlót, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Taskó Józsefet, Győr-Moson-Sopron megyében Németh Gergelyt, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Hubai Imre Csabát, Komárom-Esztergom megyében Balogh Zoltánt, Nógrád megyében Szandai Józsefet, Somogy megyében Gombos Sándort, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Rácz Imrét, Vas megyében Pusztavámi Mártont, Zala megyében pedig Süle Katalint megerősítette eddigi tisztségében a megyei küldöttgyűlés.

A fennmaradó 8 megyében új elnököt választottak.

Bács-Kiskun megyében Gáspár Ferenc, Csongrád megyében Szél István, Fejér megyében Varga Imre, Hajdú-Bihar megyében Szólláth Tibor, Heves megyében Szendrei László, Pest megyében Velkei József, Tolna megyében Vendégh Edit, Veszprém megyében pedig Sövényházi Balázs lett a megyei elnök. A megyei elnökök munkáját mezőgazdaságért, élelmiszeriparért, vidékfejlesztésért, általános agrárgazdasági ügyekért, illetve helyi földbizottsági ügyekért felelős alelnökök egészítik ki.

A NAK országos küldöttgyűlése 2017 májusában határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújítás alkalmával átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere.

Országosan és megyei szinten az összevonások és racionalizálások révén az eddigi 15 helyett 9 osztály alakul.

Ezek a következők: szántóföldi növénytermesztési, kertészeti, állattenyésztési, élelmiszer-feldolgozási, élelmiszer-kereskedelmi, kistermelői, erdő-, vad-, és halgazdálkodási, együttműködés, fiatal gazda és innovációs, illetve környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztály. Az alakuló küldöttgyűléseken e megyei osztályok elnökeit is megválasztották.

A tisztségviselők megbízatása 5 évre szól. A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. Erre december 20-án kerül sor Budapesten, a parlament felsőházi termében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03