Balogh Levente és a Pasquale család megvette a magyar Pepsit

agrarszektor.hu
Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz korábbi tulajdonosa és az olasz Pasquale család lesz a hazai ásványvíz- és üdítőpiac legnagyobb szereplője, miután felvásárolták a Pepsi magyarországi részlegét. A tranzakcióval számos márka itteni gyártását és forgalmazását veszik át.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Beérett a Pasquale családdal három évvel ezelőtt kötött szövetség" - jelentette ki az Index szerint közleményében Balogh Levente, az olasz érdekeltségű Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke. Annyira megerősödtek, hogy jelentős felvásárlásokat hajthatnak végre - tette hozzá.

A mostani bejelentés szerint Balogh Levente és a Pasquale család megvásárolta a Pepsi magyarországi részlegét. Pasqualéék cseh cégükkel, a Karlovarské minerální vody-val (KMV) vettek részt az üzletben.

Az akvizíció révén Balogh Leventéék válnak számos márka kizárólagos magyarországi forgalmazójává. Gyártókapacitásokkal együtt hozzájuk került a Pepsi, a Mirinda, a 7Up, a Gatorade, a Mountain Dew, a Lipton, az Evervess, a Toma dzsúsz és üditő, a Toma Forrásvíz, a Slice Lemonades, a Kristályvíz, illetve a Lays és Cheetos chipsek. Ennek nyomán a közlemény szerint ők lesznek a legnagyobb szereplők a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piacon. A felvásárlás összegét nem hozták nyilvánosságra, de azt közölték, hogy a hitelt két cseh bank, a CSOB és a Ceská sporitelna adták.

Balogh Levente (MTI-fotó Soós Lajos)

Mint ismert, a Balogh Levente tulajdonában lévő Szentkirályi Ásványvíz (SZÁ) Kft. 2015-ben olvadt be a Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), amely a Pasquale család és Balogh Levente közös vállalata. A tranzakcióval egy kézbe került és az SZÁ és a Kékkúti Ásványvíz Zrt., amelyet a projektcégként használt CEMW közreműködésével vásárolt meg a svájci Nestlé Waterstől a Pasquale család érdekeltségébe tartozó cseh KMV. Ugyancsak a KMV vásárolta fel a bolgár Pepsit, és most megvették a Pepsi cseh és szlovák érdekeltségeit is.

A Pepsi felvásárlásával a KMV-hez kerül 900 alkalmazott és két gyár. Így a cégcsoport éves forgalma 189 millió dollárral (nagyjából 48 milliárd forinttal) emelkedik. A KMV pedig 50 százalékos bevétel-növekedéssel az egész régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártójává válik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?