Magyar cégek léphetnek be a brazil piacra

agrarszektor.hu
Hamarosan Brazíliába is szállíthatnak termékeket az exportra jelentkezett magyar élelmiszer-vállalkozások, mivel több húsfeldolgozó cég és tejüzem is exportengedélyt kapott. A korábban nehezen megközelíthető brazil piacon több más, eddig is jelenlévő vállalat bővíthette termékválasztékát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Huszonegy magyar, marha- és sertéshús feldolgozásával foglalkozó cég, illetve tejüzem szerzett exportengedélyt Brazíliába - írja közleményében Földművelésügyi Minisztérium. Emellett hat olyan vállalat bővíthette termékválasztékát, amely eddig is jelen volt a dél-amerikai ország piacán.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) 2016 óta egyeztetett a brazil szaktárca (MAPA) képviselőivel az exportra jelentkezett magyar cégek elfogadásáról. Kezdetben a tárgyalások lassan haladtak, de az Európai Unió és Brazília közötti kapcsolatok kedvező alakulása miatt tavaly májusban a dél-amerikai állam enyhített korábbi szemléletén - áll a tárca közleményében.

A kibővített üzemlista benyújtásával egy időben a nagykövetség átadta a MAPA részére a magyar állategészségügyi hatóság által összeállított, a kiszállításokhoz szükséges exportbizonyítvány-tervezeteket is. Azok elfogadásával, valamint a kiszállítandó termékek brazil partneren keresztül kezdeményezett regisztrációja után megindulhatnak a hazai marha- és sertéshús, illetve a tej- és tejtermékszállítmányok a dél- amerikai országba.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?