Kétmilliárdos fejlesztés Csányi tejipari cégénél

agrarszektor.hu
Kétmilliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi A Sole-Mizo Zrt. A vállalat 783,26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Sole-Mizo egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot fejleszt - közölte az MTI-vel a társaság. Az új termékeket exportra is szánják, és az exportárbevétel növekedését várják tőle. Az új készítmények között lesz például növelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém és többféle fermentált termék.

A kétmilliárdos fejlesztést 783,26 milliós támogatással valósítják meg. A projekt három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. szegedi, bácsbokodi és csornai üzemében valósul meg. A beruházás keretében a kutatás-fejlesztéshez szükséges gépeket, berendezéseket szereznek be. A fejlesztés a tervek szerint november végéig elkészül. A projekt rvén a vállalat tíz K+F munkahelyet hoz létre.

A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoport tagjaként működő Sole-Mizo Zrt. árbevétele 2016-ban 53 milliárd forint volt, 2017-ben az előzetes adat szerint pedig elérte a 66 milliárd forintot. Az idén 73 milliárd forintos forgalmat terveznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02