Milliárdos beruházás indul a Kőröstejnél: ezek a nagy sajtgyártó fejlesztési tervei

Milliárdos beruházás indul a Kőröstejnél: ezek a nagy sajtgyártó fejlesztési tervei

agrarszektor.hu
A Kőröstej Kft. 4,6 milliárd forint értékű fejlesztésének megvalósítására jelentős támogatást nyert el a kormány nagyvállalati beruházási támogatási programja keretében. Az ország legnagyobb sajtgyártóját eddig is a vezető magyar tejipari exportőrök között tartották számon, hiszen termékeinek többségét külföldön, több mint ötven országban értékesíti.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Kőröstej Kft. a fejlesztéseket három üzemében valósítja meg, a Somogy megyei Kacsótán, a Baranya megyei Barcson, valamint Hajdúböszörményben - írja közleményében a cég. Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az új, robottechnológiát alkalmazó, integrált gyártósorokkal és informatikai megoldásokkal nemzetközi szinten is az élmezőnybe tartoznak majd a Kőröstej üzemei. A gyártóegységeket további hűtő- és tárolókapacitásokkal, portfóliójukat pedig új sajttermék-típusokkal bővítik. Így azon túl, hogy 75 új munkahelyet teremtenek, az ország kevésbé fejlett térségeinek felzárkózásához, azok gazdasági élénkítéséhez is hozzájárulnak majd. 

Az elnyert pályázat segítségével a céljuk elsősorban az exportkapacitásaik 10 százalékot meghaladó bővítése. Mint a tulajdonos hozzátette, a beruházások azért valósulnak meg, hogy még több és még jobb minőségű magyar sajtot exportálhassanak a világ öt kontinensére. A cég termékeinek többségét külföldön, több mint ötven országban értékesíti. Míg idehaza legismertebb sajtjai a Hajdú grillsajtcsalád és a füstölt parenyica, addig a jellemzően európai és a közel-keleti célpiacaira számos nemzetközi sajtkülönlegességet is gyárt.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06