Együtt a nagyágyúk: Lázár, Fazekas és Czerván egy bizottságban

agrarszektor.hu
Lázár János és Fazekas Sándor leköszönő miniszterek is tagjai lesznek a parlament mezőgazdasági bizottságának az új országgyűlési ciklusban. Czerván György, az agrártárca távozó államtitkára pedig alelnökként csatlakozik a testülethez. A grémiumban hét fideszes és négy ellenzéki képviselő foglal majd helyet. A bizottságba az ellenzéki pártok körül csak a Jobbik és az LMP delegál tagot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Nagyágyúk" vesznek majd részt az új parlament mezőgazdasági bizottságának munkájában. Az agrárszektor.hu információi szerint e testületben foglal majd helyet Lázár János eddigi Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fazekas Sándor távozó földművelésügyi miniszter is. Szintén a testület tagja lesz Czerván György leköszönő földművelésügyi államtitkár, aki egyben a grémium egyik alelnöki posztját is betölti.

A bizottságba hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő kap majd helyet. A KDNP nem delegál tagot, így mind a hét kormánypárti képviselőt a Fidesz adja. A testület elnöke ismét Font Sándor lesz, és Lázár János, Fazekas Sándor és Czerván György mellett fideszes képviselőként helyet kap benne Győrffy Balázs, Pócs János és Dankó Béla is.

A négy ellenzéki mandátumból három a jobbiké, egy az LMP-é lesz. A Jobbik Magyar Zoltánt, Apáti Istvánt és Steinmetz Ádámot, az LMP Gémesi Györgyöt delegálja. Érdekesség, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd nem küld tagot a testületbe.

A bizottság három alelnökkel működik majd. Czerván György mellett Győrffy Balázs és Magyar Zoltán is a grémium alelnöke lesz.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?