30 magyar borászat mutatkozik be Lengyelországban

MTI
A legjobb magyar borok mutatkoznak be Lengyelországban. Az Országos Borverseny arany- és ezüstérmesei egy varsói borbemutatón vesznek részt februárban - közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Brazsil Dávid elmondta, hogy a tanács kiemelt feladatának tekinti a magyar borok népszerűsítését, különösen a visegrádi együttműködés országaiban, ennek következő állomásként pedig csaknem 30 hazai borászat mutatkozik be a lengyel fővárosban.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


A szakmai kiállítás kísérő programjaként megvalósuló mesterkurzusokon lengyel borszakértők válogatott magyar borokat mutatnak be. A lengyel borízlésnek megfelelően összeválogatott borokat több kategóriában ismertetik, a poharakba először könnyed, gyümölcsös, fehér borok kerülnek, amelyek egyedülálló ízvilágot képviselnek a nemzetközi piacon. Emellett a kékfrankosok világába is elkalauzolják a borszakértőket, kereskedőket és szakújságírókat, akik az előadások során a magyar borvidékeket is megismerik majd - fűzte hozzá Brazsil Dávid.

Címlap kép: MTI Fotó: Kovács Tamás

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?