Egri Borműhely: neves borászatokat egyesít közös célokért

agrarszektor.hu
Az Egri Borműhely a 2019. februárban Egerben megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencián mutatkozott be. Tagjai a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, az Egri Csillagok Zrt., az Eszterházy Károly Egyetem, a Gál Tibor Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, az Ostoros Családi Pincészet, a Petrény Winery, a St. Andrea Szőlőbirtok, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szervezet életében fontos lépés volt, mikor 2018-ban egyesületté alakultak, és elkezdtek kommunikálni a szakmával, illetve a nagyközönséggel is. Ennek keretében létrehozták a közösségi médiafelületeket Egri Bor Most néven, valamint szakmai előadásokra is sor került Egerben és Budapesten. Az Egri Borműhely először idén februárban, az Egerben megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencián mutatkozott be. A tagok Eger városával együtt egy 500 fogyasztóra kiterjedő piackutatást is végeztek. Az irányt ezután a borkínálat továbbfejlesztése, a meglévő márkák pontosítása és a legmagasabb borkategória meghatározása adta meg.

A gyakorlatban mindez az egri bikavér megerősítését, az egri csillag piaci megszilárdítását, a Szépasszony-völgy újradefiniálását, az egységes egri palack megalkotását és bevezetését, valamint azt a törekvést jelenti, hogy mindenki igyekezzen vonzóvá tenni a helyi borokat a fiatal fogyasztók számára - olvasható a Wineglass sajtóközleményében. Az egyesület egyik alapítója, Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok borásza, így nyilatkozott a közös munkáról: "Számomra nagy élmény lelkes kollégákkal korszakos feladatokról, kérdésekről elmélkedni. Örülök nekik, és igazán remélem, hogy ez a szeretet kiárad majd az egész borvidékre, és - bízván valóban méltó közös törekvéseinkben - beteljesítjük a ránk szabott feladatainkat, így talán példát adhatunk a következő generációnak is!"

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?