Elárulta titkát a Nádudvari: így turbózták fel az árbevételt 1,7-ről 10 milliárdra

agrarszektor.hu
A Nádudvari Élelmiszer Kft. immár másodjára vesz részt állomáshelyként a Coop Rallyn. Míg korábban a tejüzem adott otthont a rendezvénynek, idén a cégcsoport hús- és panírüzeme látja vendégül a Rallyt. "Magyar termelő vállalatként kiemelten fontos számunkra, hogy egy olyan ügyet támogassunk, mint a Coop Rally, amely a minőségi magyar termékekre hívja fel a figyelmet" - olvasható a vállalat közleményében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nádudvari Élelmiszer Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park közelében található, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat, mely a Nagisz-Hage cégcsoport, a régió meghatározó mezőgazdasági integrációjának a tagja. A Nádudvari Élelmiszer Kft. termékpalettáján több, mint 100 féle termék szerepel, a Nádudvari túrótól kezdve az E-mentes tejtermékeken át húskészítmények és mirelit termékek, köztük a legújabb fejlesztésű gombócok és túrófánkok. A tejüzemben évi 30 millió liter tejet dolgoznak fel, mely 100%-ban magyar tej. A feldolgozott tej teljes egészében a Hortobágy körüli régió termelőitől származik, fele saját tehenészetből, így a tejtermékek nagy része a szántóföldtől az asztalig zártkörű integráció keretében készül.

Míg korábban a tejtermékek adták az árbevétel nagy részét, mára a beruházásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően a hús és a mirelit termékek is egyre nagyobb súllyal képviseltetik magukat az összforgalmon belül. "A körözött mellett, mellyel piacvezetők vagyunk, számos termékkategóriában meghatározó szereplői vagyunk a piacnak, mint például a túró, debreceni kolbász, panírozott termékek, mirelit gombócok. Számos területen szoros együttműködésünk van a Coop lánccal, több saját márkás terméket is gyártunk, így például a Coop kefir, joghurt, sajtkrém, bécsi virsli, panírozott csirkecomb filé vagy panírozott trappista sajt" - írják a közleményben.

A társaság árbevétele 2008-ban még 1,7 milliárd forint volt, 2018-ban pedig átlépte a 10 milliárdot; a dolgozók száma 376 fő, így a térség egyik legnagyobb munkaadója.

Mint írják, a növekedéshez az alapot a 2017 évben elkezdődött technológiai korszerűsítési program biztosította, melynek keretében közel 2,9 milliárd forintos beruházást hajtottak végre. A beruházások mindkét üzemet érintették: a hús- és panírüzemben kapacitásbővítő és csomagolás korszerűsítő beruházások valósultak meg, valamint új technológiai berendezések beszerzésével a termékkínálat bővítésére is lehetőség nyílt. A húskészítmények esetében a kapacitás megduplázása mellett a termékek szavatossági idejének növelésére és a pácoló üzem korszerűsítésével a szalonna portfolió bővítésére is sor került. A mirelit termékek esetén a kapacitás növelés mellett a sütést nem igénylő konyhakész panírozott hústermékek kerültek bevezetésre, valamint mirelit termék szortimentünket kiegészítettük a desszertekkel: a gombóc, nudli és túrófánk a megszokott magas Nádudvari minőséget képviselik, miközben a klasszikus magyar ízvilágra emlékeztetnek.

Forrás: MTI Fotó: Bugány János

A tejüzemben az idei évben a nádudvari "rögös" túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártás kapacitását növeltük meg. A tejüzemi beruházás keretében a nagy hagyományokkal rendelkező Nádudvari rögös túró egyedi gyártástechnológiáját modernizáltuk, melynek eredményeképp a Nádudvari túró Magyarország legmodernebb gyártósorán készül, és megfelel a legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek is. A szortimentet a fogyasztói elvárásoknak megfelelően 2019-ben laktózmentes és sovány változatokkal bővítjük. A beruházás további célja volt az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése, az energetikai rendszer korszerűsítése, a további termékfejlesztések elősegítése, és - alkalmazkodva a gazdasági környezet kihívásaihoz - a termelés hatékonyság és létszám hatékonyság javítása.

A Nádudvari Élelmiszer Kft. számára nagyon fontos a korszerűsítés és a termékek fejlesztése. Fejlesztéseink során kiemelt figyelmet fordítunk a fogyasztói igényekre, a modern táplálkozás elvárásaira, ugyanakkor próbáljuk megőrizni a hagyományokat: panírozott termékeink pár perc alatt sütőben, olaj nélkül is elkészíthetőek, E-mentes tejtermékeink - vajkrém, sajtkrém, körözött, krémtúró - pedig mind E-számos élelmiszer-adalékok nélkül készülnek, kizárólag természetes eredetű összetevőkből

- jegyzik meg a közuleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?