Dübörögnek a hazai iskolaprogramok: ennyi pénzt költ rájuk a kormány

Dübörögnek a hazai iskolaprogramok: ennyi pénzt költ rájuk a kormány

agrarszektor.hu
Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül, amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít. Az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A program elsődleges célja, hogy a gyerekekben kialakítsa a rendszeres tej- és tejtermékfogyasztás, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás iránti igényt, továbbá hogy az egészséges táplálkozási szokások kialakításával csökkentse a túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek kockázatát - írja közleményében az Agrárminisztérium. Az iskolák heti 3-4 alkalommal ingyenesen osztanak friss gyümölcsöket és zöldségeket, valamint 100 százalékos zöldség- és gyümölcsleveket, illetve tejet, és tejtermékeket. A mostani tanévben eddig mintegy 1,2 millió adag friss zöldség, 15 millió adag friss gyümölcs, 3,2 millió adag zöldség- és gyümölcslé, illetve 1,8 millió liter tej és 758,5 ezer kg tejtermék jutott el a diákokhoz.

A kormány emellett 2010 óta több mint háromszorosára - 27 milliárdról 83 milliárd forintra - emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást. Ennek köszönhetően ma több mint félmillió óvodás és iskolás gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen. A rászoruló gyermekeknek a szünidőkben is biztosított az ingyenes étkezés.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?