Rengetegen keresik ezeket az élelmiszereket a boltokban: elképesztően népszerűek

Rengetegen keresik ezeket az élelmiszereket a boltokban: elképesztően népszerűek

agrarszektor.hu
A Global Market Insights piackutató a pektin globális piacának 7,6%-os éves növekedését várja 2019 és 2026 között. A pektin piaci értéke 2026-ra várhatóan meg fogja haladni az 1,8 milliárd dollárt. A piac dinamikus növekedését a növényi alapanyagok iránti növekvő igény generálja, nem csupán az élelmiszerek, de a kozmetikai termékek esetében is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A pektin egy növényekben előforduló heteropoliszacharid - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A vastagbél baktériumai számára tápanyagként szolgálnak, illetve rostjaihoz bizonyos cukormolekulák képesek hozzákötődni, amelyek így lassabban szívódnak fel, és moderáltan emelik a vércukorszintet. Ezen egészségügyi hatásainak köszönhetően népszerűsége különböző élelmiszerekben (édességekben, cukrászkészítményekben, gyümölcslevekben, tejitalokban, stb.) várhatóan tovább fog növekedni.

A Global Market Insights kimutatása szerint a pektingyártást az alma uralja, amely várhatóan továbbra is meg fog maradni. Az alma héja kb. 1,3% pektint tartalmaz, maga mögé utasítva a cukorrépát és a citrusok héját. Az ázsiai és a csendes-óceáni térség pektinpiaca várhatóan jelentős növekedést fog mutatni az elkövetkező években. A kínai pektinpiac növekedését az egészségügyi és wellness szempontok mellette a természetes kozmetikai termékek iránti jelentős igény fokozódás fogja serkenteni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?