JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
A libanoniak 95 százaléka egy úgynevezett kashkaval sajtot emel le a polcokról, ha igazi ízélményre vágyik - írja közleményében a Kőröstej Kft. Ez egy Délkelet-Európából származó sárgás színű, a keményebb mozzarellához hasonló sajt és tradicionálisan gyúrva készül. Azok kedvence, akik a félkemény, enyhén aromás, jól reszelhető sajtokat értékelik. És ami a legérdekesebb - a Közel-Kelet kedvencét Magyarországon készítik, a Kőröstej üzemében.
A cég labneh sajtja a Távol-Keletiek egyik kedvence. A jordán háziasszonyok golyókat formáznak ebből a sűrű krémes joghurtra hasonlító sajtból, amit olajjal meglocsolva, egzotikus fűszerekkel meghintve fogyasztanak. Ráadásul a labneh-nek a sajtnagyhatalomként ismert Németországban és Svédországban is nagy a tisztelete.
Chili, lime, levendula, narancs-illatos bors - megannyi ízesítésű halloumi típusú magyar grillsajtot is ismernek, fogyasztanak a világban. Angliában, ahol ezt különösen sokan szeretik, vevők a Kőröstej termékeire, a csoport fontos szereplője lett a brit piacnak, sőt a legszínvonalasabb londoni éttermekben is kínálnak ilyen sajtokat. Sőt, ezekből Ciprusra szintén szállít a cég, pedig a szigetország a halloumi típusú sajtok hazája, és a világ legnagyobb grillsajt-exportőre. Emellett a Kanári-Szigetek szállodáiban reggelire már krémes, Magyarországról érkezett joghurtsajtot is felszolgálnak, Guineában szintén ismerik a hazánkban készült sajtokat, de Új-Zélandon is találkozhatunk magyar termékekkel.