JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
A Német Borintézet március elején jelentette be, hogy az enyhe tél miatt a borkészítés német történetében először idén a híres borászatok nem készítenek jégbort, mivel az ország egyetlen borászati régiójában sem volt az ilyen borhoz szükséges mínusz hét Celsius-fok. A jégbor elkészítéséhez a mustot fagyott állapotban lévő szőlőszemekből préselik. A szőlőben a cukrok nem fagynak meg, csak a benne lévő víz, és ezért a fagyott szőlőből préselt bor nagyon édes, ám magas savtartalmú lesz.
Jens Zimmerle, a borászat tulajdonosa elmondta, hogy a klímaváltozás miatt a szőlő betakarítása idén korábban kezdődött. Ez a vörösborkészítést segítette a jégborkészítés rovására.
- tette hozzá.
A jégbor Németországban mindig különlegességnek számított, a bortermelés 0,1 százalékát adta. A német jégbor legnagyobb piaca Japán és Kína, valamint a skandináv országok és az Egyesült Államok. A jégbor hiánya azt jelenti, hogy idén az eddiginél drágább lesz a jégbor Németországban, ahol egy palack ára 20 eurótól több száz euróig, (azaz több tízezer forintig) terjed általában.