Koronavírus: meglepő dologgal találkozhatnak a vásárlók a magyar boltokban

Koronavírus: meglepő dologgal találkozhatnak a vásárlók a magyar boltokban

MTI
Egyre több üzletben biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget a vásárlóknak - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pleva György elmondta, a hivatal korábbi ajánlását, miszerint az üzletek helyezzenek ki kézfertőtlenítőt, akkor kevesen tudták betartani, mert alig lehetett hozzájutni a termékhez. Mostanra azonban a probléma megoldódott, egyre több üzletben helyezik ki a fertőtlenítőszert. Legutóbbi ellenőrzésükön kiderült az is, mind gyakoribb, hogy egyszer használatos kesztyűket is biztosítanak a vásárlóknak a boltok.

Megjegyezte, hogy a boltok előrecsomagolhatnak pékárukat a darabszám meghatározásával. Javasolják továbbá a maszk használatát az alkalmazottaknak olyan munkahelyeken, ahol csomagolatlan élelmiszerrel dolgoznak, de figyelni kell arra, hogy a maszk a szájat és az orrot is takarja - figyelmeztetett Pleva György.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta, a biztonságos üzemelés érdekében, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei húsvét előtt ellenőrzéseket tartottak a hazai élelmiszerüzletekben. Megtudtuk, hogy habár összességében az áruházláncok jól vizsgáztak, és az akció elsődleges célja a segítés volt, a súlyosnak minősített hiányosságoknál, illetve hibás eljárások alkalmazása esetén a Nébih felszólítja az üzemeltetőket a megfelelő feltételek biztosítására. Emellett több üzletláncnál is tapasztalták, hogy a központi utasításokat eltérően értelmezik az egyes egységekben, amiről az üzemeltetők szintén tájékoztatást kapnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?