JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Magyarországon karácsonykor hagyományosan az alaphal a ponty, a teljes fogyasztás mintegy 65-75 százalékát adja, de egyre jobban keresett az év végi ünnepekre az afrikai harcsa is. Ilyenkor felbukkannak további olyan szálkamentes halfajok, amelyek fogyasztása év közben még elenyésző, ilyen például a szürkeharcsa, a süllő és a pisztráng is.
Az év végén fogy el Magyarországon az éves halfogyasztás körülbelül 35 százaléka. Folyamatosan nő a hazai halfogyasztás, ami jelenleg 6.7 kg/fő/év, ez nagy előrelépés a 1990-es évekhez képest, amikor még 2 kg/fő/év körül alakult a fogyasztás, de még így is nagy elmaradásban vagyunk az EU átlagtól, ami 25 kg/fő/év.
A térképet a MA-HAL weboldalán találják meg.
Címlapkép forrása: MTI Fotó: Marjai János
.