Imádják ezt a magyar sajtot külföldön: kapkodnak érte az emberek

Imádják ezt a magyar sajtot külföldön: kapkodnak érte az emberek

agrarszektor.hu
Komoly együttműködési lehetőségekről tartott értekezletet Mosonmagyaróváron az Óvártej Zrt.-nél Dr. Nagy István, agrárminiszter; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Budapest és Pest megye területi felelőse; Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke; Stefania Speziani, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara főtitkára és Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. ügyvezető igazgatója - derült ki a vállalat közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Óvártej üzemében szakmai megbeszélést tartottak a vendégek, amely során megvitatták közös céljaikat az agrárium és a vidékfejlesztés területén, és kijelölték azok megvalósításának jövőbeli lépéseit. Az egyeztetés szünetében a résztvevők betekintést nyerhettek hazánk egyik legrégebbi, több mint száz éves sajtgyárába, amely a kor legmagasabb igényeinek is megfelel, ennek köszönhetően az Óvártej termékei közkedveltek egész Európában. A vállalat a tejet a magyar gazdaságoktól vásárolja, ezért munkája az agrárgazdaság fontos részét képezi.

Dr. Nagy István, agrárminiszter elmondta, jó látni, hogy a Széchenyi család mennyire elkötelezett a magyar mezőgazdaság mellett. A tárcavezető úgy vélte, közös történelmi örökségük ápolása erkölcsi kötelességünk

- mondta Széchenyi Tímea.

A kuratóriumi elnök elárulta, hogy a megbeszélés azzal a céllal jött létre, hogy a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a legnagyobb magyar, Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett 2021-re. Ezért a Széchenyi hagyaték több területével is intenzíven elkezdett foglalkozni az alapítvány, így kiemelten fontosnak tartja az agráriumban és a vidékfejlesztés területén dolgozók támogatását, munkahelyük bemutatását és ösztönzését. A Széchenyi-év kulturális eseményei közül az egyik legkiemelkedőbb az immár harmadik alkalommal útjára indított, az egész Kárpát-medencei ifjúságot megszólító Stádium-díj. Gróf Széchenyi István unokaöccse, Gróf Széchényi Pál, földművelési-, ipari- és kereskedelmi miniszter példájából merítve az alapítvány küldetése többek között a nemzetközi kapcsolatok kialakítása és építése, az agrárium, a gasztronómia és a kereskedelem fejlesztése érdekében. A céljaink elérésében kiemelkedő együttműködő partnerünk a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, akikkel már sok közös projektet hajtottunk végre, és ezek folytatását ebben az évben is tervezzük - mondta a kuratóriumi elnök, aki a tervekről is beszámolt.

Széchenyi Tímea elmondta, hogy az elődeik hagyományait követve szeretnék építeni, gazdagítani a magyar nemzetet, példát mutatva az ifjúságnak, megismertetve velük a vidéki élet, a gasztronómia, az agrárium szépségeit. Fontos számukra, hogy a fiatalok ismerjék meg a termelők áldozatos munkáját, és hogy az ételek, alapanyagok honnan származnak. A 230 éves jubileumra tekintettel a család nagy projektek megvalósításába kezdett bele, többek között egy nagyszabású ökölvívó gálát rendeznek, hiszen az ökölvívást Széchenyi István honosította meg Magyarországon, de a terveik között szerepel Simonpusztán a Széchenyi lovasverseny megszervezése is.

De nem feledkezünk meg a már hagyományosnak mondható ifjúsági táborainkról sem, amelyeknek témája a művészet, a kézművesség és a hagyományőrzés lesz. Büszkék vagyunk, hogy az agrárium és a vidékfejlesztés területén megvalósuló programok szakmai partnere Dr. Nagy István, agrárminiszter úr és az Agrárminisztérium

- részletezte Széchenyi Tímea.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?