Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

agrarszektor.hu
Japán egyik legnagyobb étteremláncának bisztróiban szolgálják fel azokat az egytálételeket, amelyeknek egyik magyar alapanyaga a kacsamell, kacsa- és libamáj. A magyar termékeket Kelet-Magyarország termelői állítják elő, kiváló minőségben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kizárólag magyar tulajdonosok alkotta Green Divízió Kft. évek óta szállít ázsiai piacokra víziszárnyas-alapanyagokat. Orosházán a 2014 óta üzemelő vágóhídról ezek a termékek a több száz japán étteremben kapható fogásokban népszerűsítik a magyar termelőket és termékeiket - írja a Hello Vidék.

A vállalatot 1896-ban alapította az olasz Bernardinelli család Orosházán a vasútállomás szomszédságábam mely nem véletlen: az volt a cél, hogy vagonszámra lehessen Strasbourgba libamájat szállítani jégen hűtve. Napjainkban az ugyanazon telephelyen működő, 100%-ban magyar tulajdonú vállalat, a Pannon Fine Food Kft. a légi közlekedés és az egyedülálló hűtési technológiának is köszönhetően a világ minden tájára képes eljuttatni Orosházáról a feldolgozott hízottvízibaromfi-­termékeket.

Ami pedig jó hírrel szolgál, hogy Békés megyében a világ gazdaságát sújtó koronavírus-járvány mellett ez az ágazat a madárinfluenzát is megúszta - eddig legalábbis. Éppen ezért, a piac igényeit a megszokott kiváló minőségben képesek ellátni - nyilatkozta a Pannon Fine Food Kft. ügyvezető igazgatója, Nyeste Lajos. Az orosházi ternékek egyébként nemcsak Japán népszerű, hiszen az Európai Unión kívül ott vannak még Kanadában, Japánban, Szingapúrban, Thaiföldön, Hongkongban,valamint a közel-keleti muszlim közösségek piacain is.

Folyamatosan szállítjuk a kacsamellet Japánba, mert valóban az egyik legnagyobb étteremlánc készít a magyar alapanyagokból ételeket napi kínálataihoz. Úgy értesültünk, hogy a fogásokhoz országismertető, zászló is tartozik

- tette hozzá a cégvezető­.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?