Milliárdos fejlesztés Somogyban: kapacitást növelt a magyar péksüteményes cég

Milliárdos fejlesztés Somogyban: kapacitást növelt a magyar péksüteményes cég

MTI
Több mint 1,1 milliárd forintos fejlesztéssel, 40 százalékkal növelte a Somogy megyei Igalban működő sütőipari üzemének kapacitását a fagyasztott péksüteményeket készítő Pek-Snack Kft. - tájékoztatta a cég az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Közleményükben azt írták: Magyarország és Közép-Európa meghatározó látványpékség-hálózata új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképességnövelő pályázatán elnyert 287 millió forint támogatás felhasználásával. A vállalat Magyarországon és Közép-Európában is versenyképesebb, innovatívabb lesz a beruházásnak köszönhetően, amely egyenletesen magas minőségben teszi lehetővé a pandémiás időszak után lassan visszaálló kereslet kiszolgálását és segíti a vállalat idei piacnyitását Szlovákiában, valamint Bosznia-Hercegovinában - jelentette ki Antal Csaba ügyvezető.

Antal Csaba hozzátette, hogy a társaság a folyamatos fejlesztésben hisz, igali gyárát a kezdeti méretéhez képest tízszeresére bővítette az elmúlt években, és az alkalmazotti létszámot is szeretné növelni. A cég közleményében kitért arra is, hogy a Pek-Snack fagyasztott formában Igalon készülő termékei Magyarországon 1800 látványpékségben és több kiskereskedelmi láncban is kaphatók. A kft. - amely 1999 óta Horvátországban is jelen van - 350 embert foglalkoztat, és franchise partnerei révén további több ezer család megélhetéséhez járul hozzá.

Az interneten nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Pek-Snack Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2019-ben mintegy 6,1 milliárd, 2020-ban 5,7 milliárd forintot tett ki, ebből exportból két évvel ezelőtt 793 millió, tavaly 861 millió forint származott. A társaság adózott eredménye 2019-ben 561 millió, 2020-ban 228 millió forint volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?