Uniós oltalom alá került egy magyar birspálinka: ki nem találnád, melyik az

Uniós oltalom alá került egy magyar birspálinka: ki nem találnád, melyik az

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság szeptember 21-én kihirdetett rendeletével a "Madarasi birspálinka" védett elnevezés lett az EU-ban. Ezzel tizenkettőre emelkedett az uniós oltalmat élvező magyar pálinka elnevezések száma.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A "Madarasi birspálinka" előállítása Bács-Kiskun megye területén elhelyezkedő kereskedelmi pálinkafőzdékben, kizárólag erről a területről származó birsből történhet - írja közleményében az Agrárminisztérium. A "Madarasi birspálinka" alapanyagát adó birs számára kiváló környezetet biztosít a napfényben gazdag éghajlat és a laza, könnyen felmelegedő homoktalaj. A "Madarasi birspálinka" készítése során különleges lépés, hogy a birset feldolgozás előtt utóérlelik, így a gyümölcsben az aromaanyagok tovább koncentrálódnak, ezzel is biztosítva a pálinka egyedi ízvilágát. A "Madarasi birspálinka" illatában telt, kompótos jegyeket hordoz, amelyet a birs citrusossága erősít fel. Ízében szintén édes, kompótos jellegű, ennek köszönhetően lágy és selymes karakterű. A 2013 óta a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyet használó "Madarasi birspálinka" kimagasló minőségét számos hazai és nemzetközi pálinkaversenyen elnyert díj is bizonyítja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?