Taroltak a magyar pezsgők a londoni világbajnokságon: rekordszámú érmet szereztek

Taroltak a magyar pezsgők a londoni világbajnokságon: rekordszámú érmet szereztek

agrarszektor.hu
A magyar befektetők tulajdonában álló, erdélyi Kárásztelek Pezsgőpincészet által az idei, Londonban rendezett Pezsgő Világbajnokságra benevezett négy tétel mindegyike kitűnően szerepelt: három arany (Carassia Rosé, Carassia Blanc de Blancs Brut Magnum, Carassia Classic Brut Magnum) és egy ezüstéremmel (Carassia Classic Brut) az eddigi legjobb eredményét érte el a pincészet. Fontos hír a Kárásztelek Pincészet életében, hogy idén fehér pezsgőik mellett a rozé pezsgő is bekerült az aranyérmesek elit klubjába. Magyarországról a Carassia mellett a Kreinbacher és a Sauska pincészetek vettek részt a versenyen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ötödik éve bizonyítanak a Carassia pezsgők a legrangosabb nemzetközi mezőnyben, a legszigorúbb minőségi standardok mellett lebonyolított londoni Pezsgő Világbajnokságon (Champagne & Sparkling Wine World Championship - CSWWC). A Carassia pezsgők idei kimagasló eredményei ismételten visszaigazolták, hogy a termőhely, a szilágysági dombság hűvös klímája; a “pezsgő" terroir, a kezdetektől pezsgőkészítésre tervezett ültetvény; a hosszú palackos érlelés; a minimális beavatkozás; a következetes minőségre törekvés és a folyamatos fejlődés a siker kulcsa.

Az idei Világbajnokságra beküldött tételek a mennyiségileg korlátozott, minőségileg kiemelkedő 2017-es évjárat alapboraiból készültek, a Carassia Rosé pedig a 2018-as sokat ígérő évjárat előfutára. A Carassia Rosé Brut a minden szempontból kiemelkedő 2018-as évjárat alapboraiból, 10% vörösbor hozzáadásával került palackba második erjedésre. Elegáns gyümölcsösségét, komplexitását és hosszú lecsengését emelték ki a bírák.

A két magnum tétel ismét bizonyította, hogy ez a palackméret, a lassú érlelés kiemeli a pezsgő eleganciáját és komplexitását, ugyanakkor szépen megőrzi frissességét, gyümölcsösségét. Ismételten aranyérmes lett a két pezsgőalapfajta házasításából készült Carassia Classic Brut Magnum - 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir - testessége, komplexitása a hosszú palackos érlelésnek tudható be, kiemelkedő frissessége pedig a magnum-hatás sajátossága. A 100%-ban Chardonnay alapú Carassia Blanc de Blancs Magnum szintén három éves palackos érlelést követően került degorzsálásra. Gazdag, érett élesztős aromáit és frissességét kiemelve aranyérmet ítéltek neki.  A standard palackos Carassia Classic Brut 60% Chardonnay, 40% pinot noir házasítás pedig ezüstérmet kapott.

Az olyan izgalmas felfedezések, mint a japán, a román vagy az orosz minőségi habzóborok az egyik fontos oka a CSWWC létezésének. A másik pedig az, hogy követve a legelismertebb tételeket láthatjuk, hogy vajon átjutnak-e a vakteszten Gold, Best is Class vagy Trophies minősítéssel

- mondta Tom Stevenson, a zsűri elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?