Szereted a kávét? Akkor ennek a hírnek nem fogsz örülni

Szereted a kávét? Akkor ennek a hírnek nem fogsz örülni

agrarszektor.hu
Bár úgy tűnik, hogy Brazíliában idén nagyobb lehet a kávétermés, mint tavaly volt, ám a két évvel ezelőtti rekordtól és a várakozásoktól azonban elmarad.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Brazíliában, a világ legnagyobb kávétermelő országágában idén 55,74 millió zsák kávét takaríthatnak be a farmerek, ami közel 17 százalékkal több a 2021-es termésnél. A gond az, hogy ez a becslés jelentősen elmarad a piaci szakértők várakozásától. Márpedig a brazil termelésnek kulcsszerepe van a világ kávépiacán - írja az Infostart. Ha ez kisebb az átlagosnál, akkor hiány alakul ki, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a kávé ára továbbra is a jelenlegi tízéves csúcs közelében maradjon. A számok 2022-re biztatóbbak, mint tavaly: az arabica kávéfajtából 38,78 millió zsákos termelést vár az állami élelmiszer-ellátási hivatal (Canab), ami mintegy 23%-kal több az egy évvel korábbinál. A robustatermés azonban csak 4%-kal, 16,9 millió zsákra nőhet. Ebből is látszik, hogy a 2020-as termeléstől jócskán elmaradnak a számok, hiszen akkori a Canab becslése szerint 63 millió zsák volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02