Megjelent a romániai csirkemell a hazai boltokban: ezt sózzák rá a magyarokra?

Megjelent a romániai csirkemell a hazai boltokban: ezt sózzák rá a magyarokra?

agrarszektor.hu
Sokan tartottak attól, hogy az élelmiszerárstop bevezetése miatt olcsóbb importáruk áraszthatják el a magyar boltokat. Úgy tűnik, hogy egy-egy termék esetében valóban megjelent ez a probléma, de összességében elmondható, hogy nem ez a jellemző. A kormány a finomliszt, a 2,8 százalékos UHT tej, a kristálycukor, a sertéscomb, az étolaj, valamint a csirkemell és -far-hát esetében rendelte el január közepén, hogy februártól a tavaly októberi áron kell árulni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Na, de mi a helyzet az említett élelmiszerekkel? Fontos tudatosnak lennünk vásárláskor, ezért érdemes mindig megnézni, hogy honnan származik az adott termék - ez pedig most különösképpen igaz. Bár nem mindegyik áru esetében derül ki egyértelműen, hogy honnan jött, az viszont jól látszik, hogy túlnyomórészt magyar élelmiszerekkel találkozhatunk a polcokon még az árstop ellenére is.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Származási hely: 

Az érintett UHT-tej esetében jól megfigyelhető, hogy minden áruházláncnál egyértelműen magyar termék. Van, ahol kifejezetten jelölték is ez az ismerős logóval, van ahol a tejesdobozon olvasható a (magyar) gyártó cég neve - írja a hvg. A finomlisztnél már akadnak különbségek. Van, ahol nem lehet egyértelműen látni, hogy honnan érkezett az áru, csak azt, hogy ki a forgalmazó. Van olyan áruház, ahol egyértelműen a magyar liszt a legolcsóbb, azonban akad olyan is, ahol szlovák került a polcra. A cukroknál sem derült ki több helyen, hogy import vagy hazai gyártás, de cseh és lengyel cukrot is lehet találni. A csirkemellnél egy-egy húspultnál ott van a román zászló, de a többi üzletlánc csirkemelle mellett ott virít a magyar zászló, így javarészt hazánkból származik ez az élelmiszer is. A far-hátról pedig utóbbi szintén elmondható. A sertéscomb esetében sem kell aggódni azért, hogy nem hazai terméket kell elfogyasztanunk. Az étolajnál nem látszik minden üzletben, hogy honnan érkezett, de ahol látszik, ott egyértelműen hazai gyártótól származnak a termékek.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?