Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

agrarszektor.hu
Több mint 20 százalékkal megdrágulhatnak a húsok heteken belül Magyarországon, és várhatóan a kenyérért, valamint a margarinért is többet kell majd fizetnie a vásárlóknak. Ráadásul, ahogy véget ér az árstop itthon, a növényi olajok ára akár 30 százalékkal is megemelkedhet majd. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) néhány napja közölte, hogy az orosz-ukrán háború miatt történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon, mindez pedig a magyar boltokban is egyre inkább érezhető.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kiugró, 20 százalék fölötti húsáremelés jöhet heteken belül Magyarországon - mondta Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradónak. Hozzátette, várhatóan a margarinért és a kenyérért is még többet kell majd fizetni itthon, és kizárólag az árstopos termékek ára maradhat változatlan. Az ENSZ élelmezésügyi szervezete egyébként néhány napja közölte, hogy történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon az orosz-ukrán háború következtében.

A növényi olajok több mint 20 százalékkal drágultak a világpiacon, és ahogy véget ér az árstop, legalább 30 százalékos áremelkedéssel számolhatunk itthon is

- hangsúlyozta Raskó György agrárközgazdász.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?