Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

Fontos hírt közöltek ezekről a zöldségekről, gyümölcsökről: ez sokakat érinthet

agrarszektor.hu
Hatályba lépett a Bizottság 2022/1863 végrehajtási rendelete a Bizottság 2017/892 végrehajtási rendeletének az ingyenes szétosztásra szánt gyümölcs- és zöldségfélék forgalomból való kivonása tekintetében történő módosításáról. Az október 5-i keltezésű módosítás értelmében a forgalomból kivont, ingyenes szétosztásra szánt zöldségek és gyümölcsök válogatási és csomagolási költségei továbbra is támogathatók az operatív programok keretében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ez alól kivétel, tehát nem támogatható, ha a zöldségek és gyümölcsök ingyenes szétosztására a feldolgozás után kerül sor. A 25 kilogrammnál kisebb csomagok esetében ezek a költségek nem haladhatják meg a 2017/892 rendelet V. mellékletében meghatározott összegeket. Ennek megfelelően a rendeletben meghatározott válogatási és csomagolási költségeket nem átalánynak, hanem maximális, nem túlléphető összegnek kell tekinteni. Az ingyenes szétosztás céljából a piacról a 2022-es termelési évben gyümölcs- és zöldségféléket kivonó termelői szervezetekkel szembeni egyenlő bánásmód érdekében az új számítási módszernek a teljes betakarítási időszakra ki kell terjednie. Mivel az őszibarack és a nektarin betakarítása minden év áprilisától kezdődik, ezt a rendeletet 2022. április 1-jétől indokolt alkalmazni - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?