Beüthet a hiány a magyar boltokban: tényleg eltűnhet ez az élelmiszer a polcokról?

Beüthet a hiány a magyar boltokban: tényleg eltűnhet ez az élelmiszer a polcokról?

agrarszektor.hu
Idén tulajdonképpen minden drágább volt, mint ahogyan eddig megszokhattuk, most pedig a "szerencsénk" is jóval többe fog fájni. Ugyanis a virslik és a malachús is többe kerül az idén, hiánytól viszont nem kell tartani, van bőven választék. A pezsgőknél viszont nem árt résen lenni, érdemes időben vásárolni, hiszen átmeneti készlethiány alakulhat ki a boltokban a hirtelen megugró kereslet miatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a bevizsgált pezsgőknél semmilyen kivetnivalót nem talált, néhány virsli tárolásánál és a hústartalmuk feltüntetésénél volt csak bökkenő. Az AKI szeptemberi adatai alapján a dagadó és a lapocka 50%-kal, az oldalas és a karaj töb mint 60%-kal drágult egy év alatt - hangzott el az RTL Híradóban. A juhbeles sertésvirsli ilyenkor igazi slágerterméknek számít, most kilójáért viszont körülbelül 2050 forint körül kell fizetni. Egy palack pezsgőért pedig nagyjából 15%-kal kell többet fizetnünk, ilyenkor egyébként mintegy 10 millió palack fogy. Éppen ezért átmeneti készlethiányok is lehetnek, az ellátási láncot a hirtelen felfutó kereslet nagyon megterheli, tehát érdemes időben megvásárolni a kedvelt italt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?