Kistermelőktől venné az alapanyagot az ismert budapesti étterem

Kistermelőktől venné az alapanyagot az ismert budapesti étterem

agrarszektor.hu
A hat budapesti éttermet üzemeltető VakVarjú étteremcsalád pályázatot hirdet magyar alapanyagokra, termékekre hazai termelőknek. Cégcsoportjuk további tagjai az évente 700 rendezvényt lebonyolító Budapest Party Service, 3 egységből álló önkiszolgáló éttermi üzletágunk és a hamarosan 3 üzlettel rendelkező Dobay Cukrászda és Pékség. Minden egységükben törekszenek arra, hogy a tányérokra minél több hazai alapanyagból készült fogás és sütemény kerülhessen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A program célja, hogy tovább növelhessék a magyar alapanyagok és késztermékek, valamint a magyar termelői beszállítók számát. Az étterem kiemelten fontosnak tartja a hazai értékeket, ezért az elmúlt években egyre több magyar termelő alapanyagaival dolgozik konyháin és árusítja azokat a termékcsaládban - olvasható a közleményben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Cégcsoportunknál eddig is szép számmal kerültek hazai alapanyagokból készült fogások a tányérokra, de hisszük, hogy számos olyan magyar termelő dolgozik még az országban, akik termékeiket büszkén mutatnák meg vendégeinknek. A programot ezért több - zöldség és gyümölcs, húsfélék, tejtermékek, egyéb háztáji finomságok, gabona vagy gabonafélék - termékkategóriában hirdetjük meg. Fontosnak tartjuk, hogy stabil és folyamatosan fejlődő vendéglátóipari szereplőként hosszútávon biztos üzleti partnerként beszállítóink mellett állhassunk, számukra megbízható és tervezhető bevételi forrást, valamint a rendszeres és folyamatosan beszállítás lehetőségével fejlesztési és fejlődési lehetőséget biztosítsunk. A minőségi alapanyagok iránti szenvedélyünk vezérli azt a vágyunkat, hogy a hazai lehetőségekből a legjobbat hozzuk ki. A termelőkkel való szoros együttműködés révén képesek leszünk biztosítani, hogy vendégeinknek a legjobbat kínálva minden egyes tányérunkra kerülő étel a lehető legfrissebb, legízletesebb alapanyagokból készüljön

- mondta el a programról Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

A hazai alapanyagok használata számukra nem csupán a frissesség és minőség záloga, hanem fontos lépés az ökológiai lábnyomuk csökkentése és a fenntartható célkitűzéseik elérése felé is, hiszen a hazai alapanyagok, termékek használatával jelentősen csökkenhet a szállításból adódó környezeti terhelésük is. A programban legalább 6 hónapos (tavasz-nyári étlap vagy ősz-téli étlap időszaka) időtartamra keresik beszállítói partnereiket, vagy várják olyan kistermelők jelentkezését, akik bár a 6 hónapos beszállítást nem tudják vállalni, de szívesen ajánlják termékeiket a 4-6 hetente megújuló chefajánlatokba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?