Több száz millióból kutathatnak Veszprémben

agrarszektor.hu
A környezettudatos energiafelhasználással, a megújuló energia termelésével, hasznosításával kapcsolatos projektre nyert több mint hétszázötvenmillió forintot a veszprémi Pannon Egyetem

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az energiaellátó és -hasznosító rendszerek korszerűsítésének, hatékonyabb üzemeltetésének tervezése, optimalizálása megújuló energiaforrások és infokommunikációs technológiák felhasználásával címmel az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában összesen 759 millió forint támogatást nyert el a Pannon Egyetem.

A projekt során a műszaki kémiai kutatóintézet feladata lesz a megújuló termikus energia hasznosítására alkalmas új hőtároló anyag kifejlesztése, a megújuló energia termelését és a technológiai energiaigény csökkentését megcélzó új eljárások kidolgozása.

Az egyetem tájékoztatása szerint a rendszer- és számítástudományi tanszék a fenntartható energiaellátó rendszerek adatgyűjtésének és modellezésének tervezésén, valamint olyan költséghatékony mérőrendszerek megtervezésén és tesztelésén dolgozik majd, amelyek elősegítik a környezettudatos energiafelhasználást.

A villamosmérnöki és információs rendszerek tanszék feladata a projekt keretében megújuló energiaforrásokra támaszkodó energiatermelő egységek és energiatárolók optimális tervezése, üzemeltetése és irányítása, valamint energia-hatékony és jó színvisszaadású, lakásvilágításban használható LED-világítótestek tervezése - közölték. A nemzetközi együttműködésben megvalósuló projekt 2015. január 31-ig tart, abban mintegy hetven hazai és külföldi kutató, valamint doktorandusz vesz részt.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?