Elképesztő, ami ezekkel az élőhelyekkel történik Magyarországon

Elképesztő, ami ezekkel az élőhelyekkel történik Magyarországon

agrarszektor.hu
Rendkívül nagy szükség van a védett természeti területekre, hiszen ezek fizikai és mentális egészségünk zálogai - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a 34. Természetjárók Napján, Dobogókőn. Az államtitkár arról beszélt, hogy a kormány számára kiemelten fontos feladat a természet megóvása és az egyes ágazatok fenntartható működése.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hozzátette: a természetvédelmi bemutatás hazánkban az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül, amellyel párhuzamosan növekedett a nemzeti parkok népszerűsége is. Ezek rekreációs értéke kiemelkedő, és nemcsak a természetvédelem területén töltenek be nélkülözhetetlen szerepet, de kiterjedt infrastruktúrájukkal a természetvédelmi bemutatás és a környezeti nevelés területén is rendkívüli jelentőségük van. Az Agrárminisztérium és a Magyar Természetjárók Szövetsége immár tíz éve állnak kiemelt szakmai kapcsolatban - olvasható az AM közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hangsúlyozta: a szervezetek közötti adat- és információcsere elengedhetetlen a közös, minőségi munka érdekében, amely kiterjed a különböző látogatói statisztikák, az igény felmérési kimutatások, a természetjárást érintő kutatási eredmények és a térinformatikai adatbázisok megosztására. A 34. Természetjárók Napja során elismerték a szervezett természetjárás fejlesztésében részt vevők munkáját. A Magyar Természetjáró Szövetség a magyarországi szervezett természetjárás egyik legjelentősebb képviselője, tevékenysége az egészséges életmód és a természetjárás népszerűsítése mellett magában foglalja a gyalogos, kerékpáros, vízi-, barlang-, sí-, illetve hegymászó túrákat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?