Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

agrarszektor.hu
Magyarország Kormánya és az Iraki Köztársaság Kormánya azzal a szándékkal, hogy az országaik közötti gazdasági, kereskedelmi, tudományos és műszaki együttműködést erősítsék, és a hosszú távú partnerség, a bizalom és a kölcsönös előnyök alapján nemzeti joguk keretein belül a kétoldalú kapcsolataikat fejlesszék; megállapodtak egymással.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A megállapodás hatálya kiterjed a mezőgazdaság, környezetvédelem és élelmiszeripar területére is. A kétoldalú együttműködés keretében - a teljesség igénye nélkül - erősíteni fogják a két ország vállalkozásainak kapcsolatát, elősegítik az új lehetőségek keresését a kétoldalú gazdasági kapcsolatok számára és erősítik a regionális és nemzetközi együttműködést a harmadik országokban - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A megállapodás végrehajtásának biztosítása céljából vegyes bizottság alakul a két ország kormányainak képviselőiből és a piaci szereplőkből. A megállapodás az utolsó olyan értesítés kézhezvételét követő harmincadik napon lép majd hatályba, amelyben az egyik szerződő fél diplomáciai csatornákon keresztül írásban értesíti a másik szerződő felet a megállapodás hatálybalépéséhez szükséges alkotmányos jogi követelmények teljesüléséről. A megállapodás teljes szövege a Magyar Közlönyben olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02