A baromfikeltetők rendszere változik

agrarszektor.hu
Rendeletmódosítással változtatott a baromfikeltető állomások engedélyezési és működési szabályozásán a Vidékfejlesztési Minisztérium - olvasható a Baromfi Terméktanács MTI-nek adott közleményében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A változtatás célja az, hogy igazodjanak a tenyésztési hatóságként eljáró Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szervezeti átalakulásához az előírások.

Az MgSzH területi szervezetének engedélye kell majd a keltetőállomások üzemeltetéséhez, a változtatás életbelépésétől. A hivatal a közeljövőben közzéteszi az ehhez szükséges formanyomtatványt. A korrekcióknak ezután is regisztráltatniuk kell magukat az úgynevezett országos tenyésztési információs rendszerben (tir), ezen felül pedig az MgSzH-s keltetési engedélyezési rendszerbe is be kell jelentkezniük.

A rendelet szabályozza a hatósági mintavételi és minősítési előírásokat is, amelyek alkalmazása ugyanakkor nem kötelező a baromfikeltetők számára. A vállalkozásoknál akkor kell mintákat venni, ha a tenyésztojás- vagy naposbaromfi-forgalmazásban az általánosnál szigorúbb kötelezettségeket vállalnak magukra a piaci előnyök megtartása vagy megszerzése érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?