Könnyedén ledarált és szétszórt egy Volvót a brutális erejű gép (videó)

agrarszektor.hu
Döbbenetes eredményekkel járt az a kísérlet, amelyben egy mezőgazdaságban használt trágyaszórót teszteltek. A gép könnyedén ledarált és szétszórt egy Volvo S60-as személyautót is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A modern mezőgazdasági eszközök hihetetlen teljesítményekre képesek, ám ezt normál körülmények közt a gazdálkodóknak esélyük sincs kipróbálni. Viszont erre valók a tévéműsorok, és a brit BBC-n 1977 óta sugárzott Top Gear ötletgazdái és műsorvezetői most apait-anyait beleadtak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a finoman szórt trágyán kívül mi minden fér át az angol Bunning  által gyártott, háromtengelyes, 40 tonna kapacitású Lowlander Widebody 380HD trágyaszóró hátulján. Az eredmény egészen döbbenetes lett.

A Jóbarátok című vígjáték-sorozat Joey-jaként megismert Matt LeBlanc ezúttal műsorvezetőként asszisztált az eszement kísérlethez. Előbb jó pár mázsa görögdinnyét öntöttek a trágyaszóróba, majd egy deszkákból, farostlemezekből összerakott faházikót. Ez azonban mind csak egyszerű bemelegítés volt a Lowlander Widebody 380HD számára, amelynek a működtetéséről egy 370 LE-s John Deere 8370R traktor gondoskodott.

Az igazi attrakciót ugyanis az jelentette, amikor egy 2004-es évjáratú, kissé viharvert Volvo S60-as személyautót helyeztek a kocsiszekrénybe. Nem tudni, mire számítottak a show készítői, de a svédacél úgy haladt át a függőleges szóródobokon, mintha csak puha vaj lett volna. A minőséggel ugyanakkor akadt némi gond, mert a lökhárítók, a kerekek és az ülések lényegében egyben maradva kerültek ki a földre.

Videó a kísérletről:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?