Ezek most a legmenőbb traktorok a piacon

agrarszektor.hu
Az agrárszektor.hu is ellátogatott Hódmezővásárhelyre a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra. Felkerestük néhány cég pavilonját és megnéztük ki milyen géppel érkezett a rendezvényre, mik most az újdonságok, és kíváncsiak voltunk arra is, mik a legfőbb szempontok egy gazdánál, amikor traktort vásárol.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szolnoki telephelyű Magtár Kft. a Steyr tratorok magyarországi forgalmazója. A hódmezővásárhelyi rendezvényen a cég a kisebb, 100 lóerő környéki Steyr traktorral képviseltette magát, a nagyobb Steyr traktorok azonban akár a 313 lóerőt is elérhetik. A kis méretű traktort döntően a 100-200 hektár földterülettel rendelkező gazdáknak ajánlja a cég, ott ugyanis akár már vezérgépként is használható, de a nehezebb szántóföldi munkák elvégzésére is alkalmas lehet. A kiállításon megjelent típus már több éve a piacon van (Steyr Kompakt, Steyr Multi), újítások csak a környezetvédelmi normáknak való megfelelés miatt lesznek majd. Pataki Sebastian, a cég területi képviselője az agrárszektor.hu-nak elmondta, hogy a gazdáknak az ár a legfőbb szempont, amit figyelembe vesznek traktor vásárláskor, fontos még a motor, a váltó, a fogyasztás és a kényelmi berendezések is. A Magtár Kft. nem csak traktorral volt kint az expon, de több az állattenyésztésben is használatos Krone géppel képviseltette magát (kaszák, rendképzők, bálázók, silózók), de láttunk rakodógépet és trágyaszórót is. A cég termékpalettáján ugyanakkor megtalálhatóak Lemken és Sumo talajmunkagépek, Brantner pótkocsik, Dammann permetezők, illetve több öntözésben használatos gép is. 

Mi vár a magyar agráriumra 2018-ban és azután? Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat 2018-ban? Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az Invest Gépkereskedelmi Kft. pavilonját is megnéztük Hódmezővásárhelyen. A cég a McCormick márka hivatalos és egyedüli magyarországi forgalmazója lett idén. A márka olyan beszállítókkal dolgozik együtt, mint az Iveco és Deutz, amelyek a motort gyártják a traktorokba, vagy a Carraro, amely a hidakat, így mindig biztosítani tudják a megfelelő műszaki tartalmat a gazdák számára. A McCormick márka ugyanakkor szem előtt tartja az üzemanyag és környezetkibocsátási normákat is, valamint fontos szempontnak tartja a felhasználók köré épített belső ergonómiát is. A cégnek hat telephelye van Magyarországon, és országos szervízhálózattal rendelkeznek - tájékoztatta oldalunkat Bán Szabolcs, az Invest termékmenedzsere.

A New Holland márka kizárólagos magyarországi képviselője a komáromi Agrotec Magyarország Kft. A cég pavilonjánál két T7-es traktor volt megtekinthető, ez a közepestől eggyel nagyobb széria. Ez a típus minden birtokméretnek megfelelő lehet, egy kisebb gazdaságnak a nagygépe, egy nagyobb gazdaságnak pedig a kis, illetve közepes gépe lehet. Ez a széria minden környezetvédelmi szempontnak megfelel, az új Európai Uniós szabályozás miatt erre ugyanis mindenképp szükség van. Arra a kérdésünkre, hogy a vevőnek mik a legfontosabb szempontok a traktor vásárláskor, Marottyi Zoltán, a cég területi műszaki vezetője elmondta, hogy mindig az ár-érték arány a legmeghatározóbb, valamint a súly-lóerő arány. Fontos még ugyanakkor a fogyasztás, az üzemeltetés, és a szerviz költség is, valamint, annak gyorsasága és rugalmassága. A cégnél ki volt még állítva egy T6-os New Holland traktor is, illetve a márka betakarítógép palettájáról egy új CX kombájn is. 

A Baján található Dorker Kft. két Deutz-Fahr márkájú német traktorát nézhettük meg a rendezvényen. A nagyobb gép, az ötös széria tagja, ez egy középkategóriás gép és a 100 lóerős traktorokat képviseli a cégnél. Fekete László, a Dorker regionális értékesítési vezetője ezt a típust leginkább a családi gazdaságokba ajánlja, 50-100-200 hektáros területekre. Mivel ez egy kompakt traktor, ezért a kaszálástól kezdve, a kisebb földmunkákon át, akár vontatási feladatokra is használható, így nem csak kertészetekben, de a szántóföldön is hasznát vehetik a gazdák. Egy kisebb Deutz-Fahr traktor is volt a cég pavilonjánál, amit inkább a gyümölcsösökben és a szőlészetekben ajánlott használni. A kisebb traktor ugyanis a fák alatt, illetve a sorok között is könnyedén tud mozogni. A cégnél kiállított mindkét traktor új típus, januártól ugyanis új szabványoknak kell megfelelniük, emellett a motor is megfelel már minden emissziós normának. Fekete Lászlótól is megkérdeztük, hogy milyen szempontokat tart fontosnak egy gazda, amikor traktort választ. Ő is az árat emelte ki, ugyanakkor szerinte az is nagyon fontos, hogy milyen feladatokra szeretné majd használni a vevő a traktort.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?