Ezek a legkeresettebb használt traktorok

agrarszektor.hu
Tavaly több mint 2700 db használt traktor talált új gazdára Magyarországon, majdnem annyi, mint vadonatúj. A téli hónapok ideálisak a keresgélésre, ekkor kötik a legtöbb adásvételi szerződést. Még mindig az MTZ a legnépszerűbb használt traktor, és a Rába-Steigereket is keresik még a carinfo.hu szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt évben a használt traktorok forgalma, csak 400 darabbal maradt el az új traktorok mögött. Ez ugyan valamivel (2,5%-kal) kisebb, mint a 2017. évi adat, de jelentősnek mondható az eladott új traktorok számához viszonyítva. A legtöbb használt traktor - az összes 45 százaléka - a téli hónapokban (november, december, január, február) talált új gazdára, amikor a gazdáknak jobban volt idejük utánanézni a kínálatnak és a műszaki állapotnak.

A használt traktorok eladási listáját a Belarus/MTZ vezeti 33 százalékos részesedéssel, amelyet a Zetor és a John Deere követ egyaránt 4,6 százalékos részesedés mellett. Nem véletlen, hisz ezekből a traktorokból üzemel a legtöbb a hazai gazdaságokban.

A hazai traktorállomány több mint fele MTZ/Belorus típusokból áll, és az elmúlt évig az új traktorok eladási listáját is ez a márka vezette, gyakran 30-40 százalékos piaci részesedést tudva magáénak.

Még a 25-30 éves Rába-Steiger traktorokból is több mint 30 db talált új gazdára, amelyek a használatban lévő állománynak 4-5 százalékát teszik ki. Figyelemre méltó mennyiségben cseréltek gazdát a New Holland, Case IH, Massey Ferguson, Landini és Claas használt traktorok is. Az utóbbi években a Dutrákból már kevesebb traktor került eladásra, ugyanakkor 20 körülire tehető az NDK-ban gyártott ZT 300, 303 és 323 traktorok adásvétele, amelyek valószínűleg már használtan kerültek be az országba is. Ezeknek az az előnye, hogy alvázas traktorok, így a főbb komponenseik könnyen cserélhetők.

A 3-5 ezer kilométert futott MTZ 82-eseket 1,6-2,5 millió forint közötti áron kínálják a neten. Ebben a videóban éppen ez a típus száguldozik a magyar utakon két pótkocsival, helyenként 53 km/h-ás sebességgel:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?