Ötletes megoldás: gépkölcsönző applikáció gazdáknak

agrarszektor.hu
Az Über-hez hasonló applikációt fejlesztett indiai kormány a mezőgazdasági felszerelések bérlésére. A Custom Hiring Center (CHC) Farm Machinery alkalmazást az ország mezőgazdaságért és gazdálkodói jólétért felelős minisztere, Narenda Singh Tomar élesítette. Az applikáció létrejöttének oka az volt, hogy számos gazdálkodó jelezte a kormány felé, hogy a legtöbb mezőgazdasági berendezés megvásárolhatatlanul drága számukra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az új mobilos applikáció segítségével a gazdáknak lehetőségük nyílik csúcskategóriás mezőgazdasági berendezések bérlésére, azok tényleges piaci árának töredékéért, amivel időt és energiát takaríthatnak meg, és növelhetik a termelékenységüket. Narenda Singh Tomar elmondta, hogy a CHC Farming Machinery alkalmazással a gazdák az egymástól legfeljebb 100 kilométeres távolságban létrehozott CHC központokból kiválaszthatják és megrendelhetik az éppen szükséges gépet vagy felszerelést. Ezzel a kormányzat reményei szerint a gazdák megfizethető áron juthatnak majd hozzá a modern mezőgazdasági technológiához.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Mostanra több mint 38 ezer ilyen CHC központ található Indiában, amelyek mind elérhetőek ezzel az új mobilos technológiával, ami ugyanazon a közösségi elven működik, mint például az Über. A miniszter elmondása szerint a CHC központok évente 250 ezer mezőgazdasági felszerelést kölcsönöznek a környékbeli gazdáknak. Az applikációra már regisztrálhatnak a gazdálkodók, gazdasági társaságok és a központokat üzemeltető vállalkozók is. Mostanáig majdnem 27 ezer CHC központ regisztrálta magát az alkalmazásra, ezzel 100 ezernél is több felszerelést bocsátva bérlők rendelkezésére.

A rendszer működési alapelve az, hogy a gazdálkodó a regisztráció során megadja a nevét, a címét és a telefonszámát, majd megnézi a rendszerben, hogy a környező 5, 20 vagy 50 kilométeren belül van-e ebből az eszközből, és ha igen, mennyiért kölcsönözhető. Ha egy specifikus időpontban és helyen lenne szüksége a berendezésre, ezt is jelölheti a foglalás során. Az applikáció egy kétoldalú értékelési rendszert is tartalmaz, így a tranzakciókban résztvevők pontos információk alapján hozhatnak majd döntéseket.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?