Jól keresett tavaly a John Deere, de nem a mezőgépértékesítésből

Jól keresett tavaly a John Deere, de nem a mezőgépértékesítésből

agrarszektor.hu
Ha nem pörgött volna az építőipar, nem tudta volna növelni árbevetelét a John Deere 2019-ben. A nyeresége azonban kifejezetten szépen alakult. Sajnos a gazdáknak idén sem lesz sokkal több pénzük gépvásárlásra Amerikában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A világ vezető multinacionális traktor- és mezőgépgyártó konszernje 2019-ben 5 százalékkal növelte az összes árbevételét, amely így 39,3 Mrd USD-t (11.829 Mrd forintot) tett ki, és kiemelkedően magas 3,3 Mrd USD-s (993 Mrd forintos) nettó nyereséget könyvelhetett el. Ez 37 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - írja az eilbote-online.com.

Az eredményt elsősorban az erdő- és épőipar gépeinek köszönheti a vállalat, a mezőgépértékesítés terén 11 százalékos mínuszt kellett elszenvednie a John Deere-nek.  John C. May, a vállalatcsoport vezérigazgatója szerint a John Deere eredményein

meglátszik a kereskedelmi háború és az amerikai időjárás hatása is: számos gazdálkodó kényszerült arra, hogy kevesebbet invesztáljon új gépekbe 2019-ben.

A konszern menedzsmentje 2020-ra a mezőgép profilban 5-10 százalék közötti árbevétel-visszaesést prognosztizál. Észak-Amerikában -5 százalékkal számolnak (nemcsak a vetés, a betakarítás sem úgy sikerült, ahogy várták a farmerek)), míg Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában nagyjából a mostani szinten alakulhat a piac. Az építőipari gépek terén 10-15 százalékos mínusz is elképzelhető ebben az évben, mivel az iparágban jelentős lassulásra lehet számítani idén. Mindez azt vetíti előre, hogy 2020 kifejezetten nehéz év lesz a gépgyártó életében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?