Megkezdődött a talpra állás: több üzemét is újraindította az angol traktorgyártó

Megkezdődött a talpra állás: több üzemét is újraindította az angol traktorgyártó

agrarszektor.hu
A JCB közel két hónapnyi leállás után bejelentette, hogy részben újraindítja a termelést öt angliai gyáregységében, hogy kielégítse a mezőgazdasági gépek iránti keresletet. Az angol traktor- és munkagépgyártó még március 18-án zárta le mind a kilenc gyáregységét, amelyek közül egyet azóta már részben újra megnyitott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Majdnem két hónapnyi szünet után a JCB bejelentette, hogy alacsony szinten bár, de újra megkezdték a termelést a cég öt gyáregységében, írta meg a Farming UK. A járványveszélyre való tekintettel a cég fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be, valamint vállalta, hogy a munkavállalók védelme érdekében elegendő mennyiségű maszkkal és kézfertőtlenítővel látja el az alkalmazottakat. Ezen kívül a munkavállalóknak ellenőrizniük kellett az egészségüket, mielőtt elhagyták volna az otthonukat. Az ellenőrzéseket egy egészségügyi csapat felügyelte.

A JCB a koronavírus-járványra való tekintettel február közepén még csak visszafogta a termelését, igaz, ezt az indokolta, hogy a kínai gyárbezárások miatt a beszállítóik nem tudták eljuttatni hozzájuk a gépek gyártásához szükséges alkatrészeket. Az intézkedés a cég 6500 munkavállalójának körülbelül kétharmadát, nagyjából 4000 embert érintett.

EZ IS ÉRDEKELHET

Egy hónappal később, március 18-án a JCB bejelentette, hogy teljesen leállítja gyárait. A munkásokat kényszerszünetre küldték, noha a cég vállalta, hogy az otthon maradó munkások megkapják korábbi fizetésük 80%-át. Az eredeti tervek szerint csak március végéig tartott volna a kényszerleállás, aztán a JCB bejelentette, hogy legalább április végéig zárva tartja a gyárait.

EZ IS ÉRDEKELHET

A JCB vezérigazgatója, Graeme Macdonald elmagyarázta, hogy a termelés csak nagyon alacsony szinten indult újra, főképpen azért, hogy a cég ki tudja elégíteni a mezőgazdasági gépek iránti keresletet. A vezérigazgató elmondta, hogy az újraindítás előtt a cég átfogó vizsgálatot folytatott annak kapcsán, hogy milyen széleskörű intézkedésekre lesz szükségük a munkavállalóik védelme érdekében.

Olyan intézkedéseket hoztunk, amelyek garantálják, hogy a munkavállalóink mindenkor egymástól biztonságos távolságban tudjanak dolgozni. Azoknál a munkaköröknél, amelyeknél a kockázatok magasabbak, arcvédők is rendelkezésre állnak

- mondta Graeme Macdonald.

A cég Staffordshire megyében található rocesteri központja, valamint két Cheadle-ben található gyáregysége indult el újra, valamint a váltóműveket gyártó Wrexham-i és a vezetőfülkéket előállító Uttoxeter-i üzemek termelése kezdődött meg ismét. Ezzel a JCB-nek több mint 400 alkalmazottja állhatott ismét munkába.

(Címlapkép forrása: JCB)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?