Már nem kell sokat várni: jönnek a teljesen automata öntözőrendszerek a földekre

Már nem kell sokat várni: jönnek a teljesen automata öntözőrendszerek a földekre

Együttműködési megállapodást kötött egymással az adatalapú precíziós öntözési rendszereket fejlesztő Viridix és a professzionális öntözésvezérlőket gyártó Talgil. Az általuk kínált új megoldás teljesen automatizálná az öntözési rendszereket, lehetőséget nyújtana a gazdáknak arra, hogy részletes öntözési terveket készítsenek, és arról is gondoskodna, hogy mindegyik tábla megkaphassa a szükséges vízmennyiséget.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A megoldás ezen felül abban is segítséget nyújtana a gazdáknak, hogy a termelési tervüknek megfelelő öntözési protokollt készítsenek, és ezt életbe is léptessék. A Viridix szenzorai több különböző mélységben is folyamatosan figyelik a talaj nedvességtartalmát, olvasható a Future Farming oldalán. A rendszer elemzi a begyűjtött adatokat, és ezek alapján határozza meg, mennyi vízre lesz szükség a következő öntözés során, mikor kerüljön erre sor, és automatikusan módosítja a már meglevő öntözési tervet is.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A Talgil által megalkotott öntözésvezérlési rendszer ezek után végrehajtja a tervet, és gondoskodik róla, hogy a növények a megfelelő mennyiségű vizet kapják. A Talgil vezérlői azt is biztosítják, hogy függetlenül attól, hány táblán termeszt növényeket a gazda, mindegyikre kijusson a szükséges vízmennyiség.

A Viridix és a Talgil rendszerei tökéletesen passzolnak egymáshoz. Mindkét vállalkozás fejlett technológiákat használ annak érdekében, hogy maximális hatást érjen el minimális befektetéssel, ezért adta magát az ötlet, hogy összedolgozzunk

- mondta Tal Maor, a Viridix vezérigazgatója.

Tal Maor azt is hozzátette, hogy a tervezett közös rendszer nagyobb hatásfokkal fog működni, mint ha valaki a két cég rendszereit külön-külön használná. A szakember azt is elmondta, hogy az együttműködésnek hála képesek lesznek lezárni a precíziós öntözési kört, és egy olyan fejlettebb, automatizált rendszert kínálni a gazdáknak, amelynek segítségével hatékony és fenntartható módon teljesíthetik a termelési terveiket.

Yosee Ochman, a Talgil helyettes ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a két cég együttműködésének köszönhetően újabb dimenzióval bővült az ügyfeleknek nyújtott értékek tára: mégpedig az adatokéval. A szakember elmondta, hogy az ügyfeleiknek mostantól nem kell manuálisan megcsinálniuk az öntözési terveiket minden egyes táblára, vagy egyenként módosítaniuk azokat a változó időjárás függvényében. A Viridix szenzorai precíz és részletesen kidolgozott öntözési ajánlásokkal látják el a Talgil berendezéseit az összes táblán. A valós idejű talajnedvesség-adatok pedig abban segítenek, hogy lezárják a működési hurkokat, és biztosítsák, hogy a víz oda érkezzen, ahol igazán szükség van rá.

(Címlapkép forrása: Viridix)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06