Itt a jövő gyomirtó technológiája: hamarosan kapható lesz a német csodamasina

Itt a jövő gyomirtó technológiája: hamarosan kapható lesz a német csodamasina

Hamarosan debütál az európai piacokon a Crop.Zone forradalmian új, hibrid rendszerű gyomirtó robotja. A német mezőgazdasági-technológiai start-up nemrég stratégiai szövetségre lépett az Aacheni Egyetem által indulótőkével ellátott GSI GmbH-val és az Aacheni Kereskedelmi- és Iparkamarával. Így a vállalatnak most már elég tőkéje van ahhoz, hogy termékével megjelenjen a belga, a holland, a svájci és a népet mezőgazdasági piacon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A német Crop.Zone egy, a gyomirtásra és a haszonnövények betakarításra való felkészítésére specializálódott vállalat, amelynek célja, hogy innovatív, emellett versenyképes, hatékony és fenntartható megoldásokkal segítse a gazdákat a gyomok elleni küzdelemben, írta meg a Future Farming. A német vállalat és az ausztrál Nufarm közös projektjéről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Crop.Zone újítása, hogy a növényeket először egy szabályozott, szerves és az elektromosságot vezető folyadékkal (Volt.Fuel) előkezelik, majd áramot vezetnek beléjük. A cég elmondása szerint ezzel a hagyományos gyomirtási megoldásoknál sokkal magasabb hatékonysággal és sokkal alacsonyabb energiafelhasználással lehet védekezni a gyomnövények ellen.

Az RWTH Aacheni Egyetem Innovation Sprint nevű finanszírozási programjának köszönhetően a Crop.Zone a validációs fázisban megkapta a szükséges forrásokat ahhoz, hogy kifejleszthesse és megépíthesse a hibrid gyomirtójának a működő prototípusát, valamint létrehozhassa a Volt.Fluid névre keresztelt, az áramot vezető folyadékot. Három hónappal azután, hogy részt vett az Innovation Sprint kísérleti szakaszában, a Crop.Zone befejezte az első prototípust, és azóta folynak a tesztek az Aachen környéki gazdák közreműködésével. A tesztek alapján megszülető, már kereskedelmi forgalomba hozható terméket hamarosan fel fogják használni egy, a korai alkalmazók számára létrehozott programban Németországban, Svájcban, Belgiumban, Luxemburgban és Hollandiában a teljes 2021-es szezonban.

Örülünk, hogy találtunk egy olyan stratégiai partnert, akinek a gyökerei az Aacheni Egyetemig nyúlnak, és aki segít nekünk a legújabb technológiák alkalmazásában és piacra vitelében. A GSI befektetését arra fogjuk használni, hogy bővítsük a szabadalmi portfóliónkat, de további kutatás-fejlesztési projekteket is fogunk finanszírozni belőle

- mondta el Dirk Vandenhirtz, a Crop.Zone vezérigazgatója.

(A cikkben szereplő képek a Crop.Zone tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?