Nagyot robbantott a John Deere: meglepő csavarral turbóznák fel a gépeiket

Nagyot robbantott a John Deere: meglepő csavarral turbóznák fel a gépeiket

agrarszektor.hu
Új GPS antennát mutatott be a John Deere. A StarFire 7000 a nagy amerikai mezőgépgyártó szerint további hardverek nélkül is megkönnyíti az RTK pontosság elérését.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Noha már több mint két évtizede tart a 21. század, az RTK korrekciós jelszolgáltatás és annak pontossága sok gazdálkodó számára még mindig elérhetetlenül drága. A John Deere a napokban bejelentett StarFire 7000-es antennájával ez a lehetőség jóval elérhetőbbé válhat, mivel ez a berendezés egy új korrekciós jelet használna: a StarFire RTK-t. A korrekciós jel aktiválásához csak egy John Deere fizetett lincensz szükséges - olvasható a Future Farming oldalán.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A StarFire korábbi verzióihoz hasonlóan ez az antenna alapértelmezés szerint az SF1 korrekciós jellel működik. A StarFire 7000 vevőegység az európai Galileo, a kínai BeiDou és az orosz Glonass hálózatok jeleit egyaránt tudja kezelni, ami szintén hozzájárul a helymeghatározás pontosságához. Ebből kifolyólag a fák vagy épületek kevésbé akadályozzák a jelet.

Az új antenna gyárilag választható opció lesz valamennyi új John Deere gép esetében, de a későbbi telepítéshez külön egységként is kapható lesz. A StarFire 7000 még a 2023-as betakarítási időszak előtt elérhető lesz az amerikai X sorozatú kombájnokhoz. Ami pedig az utólagos felszerelést illeti, az antenna 2022-23 telére várható. Az antenna európai elérhetőségét illetően még nincsenek információk.

Az új antenna a korábbi StarFire 6000 helyettesítőjeként tekinthető. A StarFire 7000 a John Deere régebbi traktoraival és gépeivel is képes kommunikálni. A lopások visszaszorítása érdekében az antenna két felhasználói szintre programozható pin kóddal is fel lesz szerelve.

(Címlapkép forrása: John Deere)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?