Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így lehet most traktort vezetni Magyarországon

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így lehet most traktort vezetni Magyarországon

agrarszektor.hu
Javában zajlanak az aratási munkák az országban, ami egyben megnövekedett mezőgazdaságijármű-forgalmat is jelent az utakon. A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és a Magyar Közút ezért arra kéri közlekedés minden résztvevőjét, hogy fokozottan figyeljenek oda a mezőgazdasági gépekre.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A nyári időszakban nemcsak az autósforgalom növekszik meg a hazai közutakon, hanem egyre több mezőgazdasági járművel is találkozhatnak a közlekedők az aratási munkákhoz kapcsolódóan. Az átlagos járműveknél jóval szélesebb gépek nagyobb figyelmet követelnek a közlekedés minden résztvevőjétől, beleértve a gépek sofőrjeit is. A nagyobb munkagépeket kellő körültekintéssel szabad csak megelőzni, a balesetveszélyes és meggondolatlan manőverek helyett érdemes türelmesen kivárni, amíg a járművek vezetői le tudnak húzódni és biztonságosan meg lehet előzni őket.

A mezőgazdasági gépek sofőrjeinek érdemes figyelnie arra, hogy széles eszközeikkel elkerüljék az útmenti táblák, korlátok, útszéljelzők megsértését, illetve amennyiben az adott út szélessége engedi, fontos, hogy ne a padkán közlekedjenek egy kerékkel. Szembejövő forgalom esetén a gépkezelőknek javasolt inkább a megfelelő helyre félrehúzódva többször megállniuk útjuk során. A Magyar Közút és a MEGFOSZ együttműködési megállapodásának részeként a társaságok a jövőben további közös edukációs tartalmakkal segítik majd a türelmesebb, biztonságosabb közúti közlekedést. A két szervezet így továbbra is arra kér valamennyi közlekedőt, hogy figyeljenek, vigyázzanak egymásra az országos utakon is. A mezőgazdasági gépek közúti közlekedésével kapcsolatosan bővebb információk itt találhatóak:

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?