Itt a John Deere nagy dobása: meglepő csavarral turbózzák fel a gépeiket

Itt a John Deere nagy dobása: meglepő csavarral turbózzák fel a gépeiket

agrarszektor.hu
2023-ban új kijelzőcsaláddal és modemekkel frissül a John Deere precíziós mezőgazdasági technológiája. Az új G5 kijelzőcsaládban Full HD felbontás, további memória és megnövelt feldolgozási teljesítmény állnak majd a gazdák rendelkezésére, míg a JDLink M és R modemek azonos gyártótól származó és vegyes gépflottákkal is kompatibilisek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Új G5-ös kijelzőkkel rukkolt elő a John Deere, amelyek kétféle hordozható, minden márkánál használható változatban lesz elérhető a 2023-as év során. A cég közleménye szerint az egyes John Deere modellekhez egy két integrált monitorból álló változat, valamint egy kiterjesztett monitoros opció lesz választható. A G5 kijelző 10,1 hüvelykes, a G5Plus pedig 12,8 hüvelykes, ami azt jelenti, hogy a G5 kijelzőcsalád elődeihez képest akár 33%-kal több helyet kínál a térképek és információk számára. Mindkét hordozható kijelző további védelmet nyújt vízállósága révén (IP65) - írta meg a Future Farming.

A John Deere G5Plus alapfelszereltségként rendelkezik AutoTrac és Section Control funkcióval, és a teljes AEF ISOBUS-kompatibilitás is megmarad. Emellett mindegyik G5 kijelző megtartja a 4. generációs kijelzők felhasználói felületét. A fejlett funkciók új licencprogramja pedig azt jelenti, hogy a gazdálkodók és a vállalkozók csak azért fizetnek, amire szükségük van, ezáltal pedig csökkenthetik a kiadásaikat. A vállalat szerint a rendszeres szoftverfrissítések kifejlesztése is folyamatban van annak érdekében, hogy a G5 kijelzőcsalád már a jövő kihívásaira is fel legyen készülve. A John Deere közleménye szerint a G5Plus Universal és a G5 Universal kijelző még ebben az évben megrendelhető lesz. A G5Plus CommandCenter és a G5 CommandCenter pedig a 2024-es modellévtől lesz elérhető a John Deere gépeken.

A vegyes flottával rendelkező gazdálkodók és vállalkozók számára, akik szeretnék kihasználni a gépek és a felhő közötti kapcsolódás előnyeit, a John Deere az új JDLink M modemet kínálja a JDLink modem megfizethető alternatívájaként. A JDLink M Modem egy plug and play megoldás, amely lehetővé teszi a vegyes flották teljes felszereltségének egyszerű megvalósítását. A JDLink M és R modemek kompatibilisek a SAE J1939 protokollal, és több mint 14 adatpontot képesek feldolgozni a különböző gépmárkákból. Ez a kompatibilitás lehetővé teszi a teljes vegyes flotta kezelését a John Deere üzemeltetési központban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?