Élelmiszerlánc-biztonsági zöld szám a Coop boltokban

agrarszektor.hu
A Coop a kereskedelmi láncok között elsőként vállalta fel, hogy minden üzletében kirakja a NÉBIH márciustól hívható ingyenes zöldszámát, ahol a fogyasztók az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos panaszaikat jelenthetik be.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal egyesülésével létrejött Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), megalakulásakor célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a lakosság ellenőrzött és biztonságos élelmiszerekkel találkozzon a boltok polcain.


A hivatal 2012. március 26-án, a húsvéti nagy élelmiszer ellenőrzésekhez kapcsolódóan létrehozott egy ingyenesen hívható zöld számot, ahol a fogyasztók élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos panaszaikat egyszerűen és gyorsan bejelenthetik. A lakossági telefonok lehetőséget teremtenek arra, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek gyorsan, célzottabban reagálhassanak egy-egy problémára. A Coop üzletlánc a kereskedelmi láncok között elsőként vállalta, hogy az újonnan létrejött hivatal célkitűzésével egyetértve, minden üzletében kihelyezi a fogyasztók tájékoztatása szempontjából fontos, az ingyenesen hívható zöldszámokat tartalmazó figyelemfelkeltő plakátokat, matricákat.


Az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok a 06-80/ a nébih, azaz a 06-80/263-244-es, ingyenesen hívható zöldszámon jelenthetőek be. A bejelentéseket hétfőtől-csütörtökig 8:00-tól 16:30-ig, pénteken 8:00-tól 14:00-ig fogadják a Hivatal munkatársai, éjszaka pedig üzenetrögzítő rögzíti a hívásokat. A bejelentéskor meg kell adni például a vásárlás helyét, az üzlet megnevezésével és címével; a vásárlás idejét; az élelmiszer és a gyártó pontos megnevezését; a termék gyártási számát; valamint minőség-megőrzési idejét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?