Csúcsra mászott a brazil csirke és az uniós sertés ára

agrarszektor.hu
A Monsantótól vásárolt szójamaggal növeli Argentína a szójabab termelését, miközben Brazíliában a csirkeár, az EU-ban pedig a sertésár döntöget csúcsokat. Lapszemle.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csúcsra mászott a brazil csirkeár az elmúlt két hétben, miután júliusban egyáltalán nem mozdult az ára. A több mint 20 százalékos árnövekedés a legmagasabb, amit valaha regisztráltak, írta az agra-net.com. A farmerok közben az egyre magasabb takarmányárakkal küzdenek Sao Pauloban is, ahol az élő csirke ára 2,35 real/kg volt augusztus 13-án, míg a hónap elején egy kiló élő csirke 1,95 real volt.


A Monsanto genetikailag módosított szójamagjaival növelné a szójababtermelését Argentína, így a héten az argentín kormány jóváhagyta az engedélyezését, írta a Reuters argentín kormányzati forrásokra hivatkozva. Lorenzo Basso mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy minden akadály elhárult a Monsanto Roundup Ready 2 szójamag használata elől, és hétfőn alá is írták az engedélyt.

 

A Monsanto Argentínában is nyomul


Argentína a világ 3. legnagyobb szójabab exportőre, és a legnagyobb szójaolaj és szójahús gyártója. Egyben a világ első számú biodízelexportőre, amit szójaolajból készítenek.A Monsanto mezőgazdasági biotechnológiai vállalat a világ vezető genetikailag módosított vetőmagyártója.


Négyéves csúcson van az uniós sertésár, miközben számos tagállamában csökken a sertésállomány. Azonban ez az árnövekedés még mindig nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozzák a magas takarmányárakat, ami miatt számos sertéstenyésztő mehet csődbe a következő hónapokban, írta a thepigsite.com.


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?