Elképesztő helyen a MATE a világ egyik legrangosabb felsőoktatási listáján

Elképesztő helyen a MATE a világ egyik legrangosabb felsőoktatási listáján

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az idei esztendőben is 151-200. helyezést ért el a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) 2024-es agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel az agrárfókuszú intézmény ismét a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen, a rangsorban betöltött relatív pozícióját pedig újabb 2 százalékkal javította a rangsorolt egyetemek között a tavalyi évhez képest.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy öröm számunkra, hogy ezzel az eredménnyel a MATE Magyarországon ismét az első helyet érte el az agráriumhoz köthető egyetemek közül. A MATE 2030 stratégia keretében tizenkét részletes cselekvési terv mentén munkatársaimmal a továbbiakban is azért dolgozunk, hogy az évtized végére beérjük vagy akár meg is előzzük legjelentősebb nemzetközi versenytársainkat. Céljaink eléréséhez új alapokra helyeztük az egyetem szerepfelfogását, így nem követni, hanem alakítani kívánjuk a változás irányát

- hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba rektor. Az eredménylista alapján a MATE idei pozíciója a 151-200-as sávon belül is további előrelépést mutat, amely annak is köszönhető, hogy tovább erősödött az egyetem kutatási hálózata, valamint akadémiai és munkaerőpiaci hírneve is. Mindezek alapján tehát a MATE ismét egy lépéssel közelebb került céljához, hogy a régió első számú agráregyetemévé váljon - írja közleményében a MATE.

A felsőoktatási intézményeket minősítő brit Quacquarelli Symonds (QS) a napokban tette közzé az aktuális QS World University Rankings by Subject ranglistáját, melynek összeállításakor az agrár-tudományterületen összesen 1.236 egyetemet elemeztek az akadémiai és munkaerőpiaci hírnév, a tudományos közleményekre eső hivatkozások száma, az oktatók publikációs tevékenysége és a nemzetközi kutatási hálózat kiterjedtsége alapján. A magyar egyetemek közül a MATE-n kívül az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tudott bekerülni saját tudományterületén a legjobb kétszáz közé. Az agrártudományi rangsorban a Debreceni Egyetem 251-300. helyen követi a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01