Viharokkal csap le a hidegfront az országra: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

Viharokkal csap le a hidegfront az országra: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

agrarszektor.hu
Hidegfront mérsékli a kánikulát a július beköszöntével, így a hét második felében a legtöbb helyen 30 fok alatt maradnak a maximumok. A lehűlés hatására több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az országos, az aszályt jelentősebben mérséklő csapadék azonban továbbra sincs kilátásban.

Szerdán északnyugaton már mérséklődik, máshol azonban még kitart a kánikula, keleten és délen 35-36 fokot mutathatnak a hőmérők - írja az Időkép. Napközben még csak néhol nyugaton, északnyugaton, estétől egy érkező hidegfront hatására már több helyen - nagyobb számban előreláthatóan az ország északi felén - alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Július első napjára mindenhol enyhül a hőség, 25-31 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban. Záporok, zivatarok leginkább északkeleten fordulhatnak elő, máshol csak néhol alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. Az Időkép tájékoztatása szerint így érkezik meg az országba a hűvösebb légtömeg csütörtöktől:

Pénteken és szombaton is többfelé szeles, kellemes hőmérsékletű nyári időre van kilátás, délutánonként 24-30 fokkal. A napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, ezekből pedig pénteken főként északkeleten és néhol nyugaton, szombaton elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Országos, az aszályt jelentősebben mérséklő csapadék azonban továbbra sincs kilátásban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?