Gazdaságos földművelés Magyarországon: így csinálja Az év növénytermelője

Gazdaságos földművelés Magyarországon: így csinálja Az év növénytermelője

agrarszektor.hu
A "HÓDAGRO" Zrt. a jogelődöket is beleértve 1950 óta folytat mezőgazdasági alaptevékenységet. A cég fő tevékenységi területei többek között növénytermesztés, az állattenyésztés, a mezőgazdasági szolgáltatás, valamint az integráció. A cégnél a folyamatos fejlesztés és innovatív technológiai kutatás egyaránt kiemelt szerepet kap. A vállalatnál jelentős a tejtermelő szarvasmarhaágazat és a Holstein-fríz törzstenyészet, de a húsmarhaágazatuk is kiemelkedő, emellett a részvénytársaság szikáncsi baromfitelepén 6 darab 1000 négyzetméter alapterületű ólban végez pecsenyecsirke nevelést, évente 3-5 turnusban 310-500 ezer vágóállatot értékesítenek, valamint takarmánygyártással is foglalkoznak. A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év növénytermelője díjat a HÓDAGRO Zrt. nyerte el, amelyet a vállalat elnök-vezérigazgatója, Szabó Lajos vett át.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szabó Lajos elmondta, hogy a növénytermesztést 4000 hektáros területen folytatják, többek között zöldborsóval, napraforgóval, szemes kukoricával, őszi takarmánykeverékkel, cirokkal, siló kukoricával és időjárástól függően repcével, valamint lucernával foglalkoznak. A tejelő tehenészetük 650 tejelő tehénből áll, maga a tejtermelésük pedig kimagasló eredményeket mutat: az első 10-15. helyen szerepelnek az országos listán. Ezen kívül van egy 100 darabos húsmarhaállományuk és egy 500-as juhállományuk, valamint 600 ezer brojlercsirkét tudnak előállítani éves szinten. A beruházások is nagy szerepet kapnak a társaságnal:

Egy cégnél mindig van fejlesztenivaló. Az elmúlt 5 évben több mint 5 milliárd beruházást hajtott végre a vállalat. Egy nagyon jó fiatal gárda van a cégnél, nagyon fogékonyak az újra. Úgy érzem, hogy mindannyian szeretünk kipróbálni új dolgokat és szeretjük utána azt meg is mutatni a környező gazdáknak  

- fogalmazott Szabó Lajos.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év növénytermelője díjat a HÓDAGRO Zrt. nyerte el, amelyet a vállalat elnök-vezérigazgatója, Szabó Lajos vett át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?