Brutális bírság jár ezért Magyarországon: sok kerttulajdonos nem is tud róla

Brutális bírság jár ezért Magyarországon: sok kerttulajdonos nem is tud róla

agrarszektor.hu
Berobbant a tavasz az országba, ami egyúttal azt is jelenti, hogy beindultak a fűnyírók is a kertes házaknál - ennek viszont nem igazán örülnek a pihenni vágyó lakosok. Érdemes tudni, hogy általában tilos a 90 decibelnél hangosabb tevékenységek végzése este 8 és reggel 6 óra között, de a legtöbb agglomerációs településen még szombaton 8-tól 18 óráig is engedélyezett a fűnyírás, de vannak olyan települések, ahol szigorúbbak a szabályok.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pátyon például a helyi önkormányzat vasárnaponként egyáltalán nem engedélyezi a zajkeltést, így a fűnyírást sem. Szombaton este 8-ig lehet zajongani a településen, a hétköznapokon pedig csak 8 és 20 óra között lehet nagy zajjal együtt járó munkákat végezni. Budapest környékének legnagyobb, 75 ezres városában Érden közepesen erős a szabályozás. Itt hétköznap 8-19 óra között, szombaton és munkaszüneti napokon pedig 9-12 óra között lehet zajongani, vagyis Érden nyugodtan lehet füvet nyírni vasárnap délelőttönként - írja a budapestkornyeke.hu.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mogyoródon viszonylag lazább szabályok vannak érvényben a zajkeltéssel kapcsolatban. Itt nem határoztak meg pontos időkorlátokat a zajkeltés tilalmára vonatkozóan. A körülmények döntik el, hogy egy zajkeltés szükséges, illetve indokolt-e és ezt tűrniük kell-e a szomszédoknak. Tény, hogy egy kertes családi házas övezetben vagy egy volt zártkertben nem szokatlan a szombat délelőtti, délutáni, esti ház körüli munka és zaj. Ugyanakkor általában nem elfogadható az éjszakai és a hajnali fűnyírás, barkácsgépek használata vagy a napi rendszerességgel végzett, hosszan tartó zajkeltés.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?