November végéig le kell adni a gazdálkodási naplót

agrarszektor.hu
Akik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatást igényeltek 2009-től, azoknak november 30-ig be kell nyújtaniuk egy gazdálkodási naplót, elektronikus úton - tudható meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Amennyiben ez, a felül említett határidőig nem érkezik meg az MgSzH honlapján elérhető ügyfélkapun keresztül a hivatalhoz, akkor az maga után vonja a támogatás jelentős visszafogását, akár a harmadával is. A dokumentumnak az első gazdasági évre kell vonatkoznia.

A mintegy 15 ezer gazdának eddig összesen közel 56 milliárd forint keretösszeg volt elérhető. Az AKG lényege, hogy javítsa a termékek minőségét, mivel a támogatás arra vonatkozik, hogy a gazdálkodással érintett területek fizikai és környezeti állapotát javítsa, illetve megőrizze. Ezt általában öt és tíz éves célprogramok keretében valósítják meg - olvasható a tájékoztatóban.

Az is kiderül a dokumentumból, hogy minden AKG-támogatást igénylő, és megkapó gazdálkodó köteles a gazdálkodási napló adatait elektronikusan benyújtani, a támogatási időszak minden évének szeptember 1. és november 30. között, amennyiben ez elmarad, az adott év támogatása 30%-kal csökken.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?